Здраве и красота

Как да свалите до 4 килограма за седмица?

Ефективна диета с полезни храни и напитки

04.02.2015г. / 13 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато спазваме диета, искаме тя не само да включва полезни храни и напитки, но и да има бърз ефект. Следващият хранителен режим е точно такъв.

При стриктното му спазване може да свалите за 7 дни до 4 килограма.

Запишете си го и не забравяйте, че за да задържите получените резултати, е добре да изключите от менюто си тестените закуски, лакомствата, мазните и преработени храни.

Закуска

Всяка сутрин започвайте деня си с чаша хладка вода с пресен лимонов сок. Тази напитка ще ви помогне да пречистите организма от токсините и да задействате метаболизма си.
Половин час след приема й, закусете с две ябълки или два портокала/грейпфрута. Към плодовете може да добавите и ½ чаена чаша сурови ядки – бадеми, лешници, орехи.

Ядките съдържат антиоксиданти, които помагат на организма да намали вредното влияние на свободните радикали и да активира обмяната на веществата. Ядките са богати и на полезни мазнини и витамини и ще ви дадат енергия през цялата сутрин.

Обяд

На обяд може да консумирате печено или варено пилешко/телешко месо без кожата или да го замените с риба, както и една кофичка нискомаслено кисело мляко.

Следобедна закуска

За следобедна закуска е разрешена консумацията на 1 банан или малка купичка със зелена салата. Бананите са едни от най-енергийните плодове. Богати са на калий, полезни фибри, благоприятстващи функцията на червата и понижаващи нивата на холестерола.

Свързани статии

Вечеря

Вечерята се състои от две твърдо сварени яйца, зелена салата с краставица и лук, овкусена с лимон, зехтин и морска сол.

Освен вода и кафе, разрешена напитка е зеленият чай. Три чаши на ден зелен чай могат да ви помогнат да изгорите 80 калории. Към ароматния чай добавете и резен лимон. Не забравяйте да спортувате, за да бъде изгарянето на калории наистина ефективно.

Коментирай