Здраве и красота

Напитка за облекчаване синдрома на раздразнените черва

Кои са симптомите на състоянието?

26.02.2015г. / 12 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Синдромът на раздразнените черва се характеризира със стомашно-чревни нарушения, включващи ненормални чревни контракции. Характерни за това състояние са болките в корема, подуване на корема, нередовно изхождане или диария и други.

Въпреки че състоянието може да доведе до хронично рецидивиращ дискомфорт, то не води до някакви сериозни увреждания на органите. За да бъде поставена диагноза, обикновено се изключват други евентуални заболявания или прием на медикаменти, които биха могли да провокират появата на синдрома на раздразнените черва.

Обикновено лечението е насочено към облекчаване на симптомите и включва промени в начина на хранене, като консумиране на повече храни богати на фибри и намаляване консумацията на преработени храни, кофеин, подсладители и други.

Свързани статии

В грижата за намаляване на дискомфорта е добре да знаем какво може бързо да облекчи нашите неразположения. Споделяме рецепта за напитка, която съдържа в себе си букет от ценни съставки, които са изключително полезни за здравето и функцията на червата.

Ще са ви необходими:

  • 100 грама смляно ленено семе
  • 100 грама от билката сладък корен
  • 100 грама бял равнец
  • 100 грама мента
  • 100 грама мащерка

Сипете в тенджера 1 литър вода и я оставете да заври. След това я махнете от котлона и добавете в нея нужните съставки. Разбъркайте добре, поставете капака върху тенджерата и оставете да престои 30 минути. Прецедете и пийте от тази напитка през целия ден.

Коментирай