Здраве и красота

Уискито може да бъде и полезно

Подобрява здравето на мозъка

18.02.2015г. / 13 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Уискито е една от най-предпочитаните алкохолни напитки. Както всяка друга напитка, когато се приема в умерени количества, може да има ползи за здравето. Вижте някои от тях.

Може да си го позволите по време на диета

Разбира се в малки количества. Хубавото уиски е нискокалоричен алкохол в сравнение с много от любимите ви коктейли, някои бири и вина. Затова може да си позволите едно малко без да се притеснявате, че това ще се отрази на фигурата ви. Уискито е и с ниско съдържание на захар.

Добро е за здравето на сърцето

Умерената консумация на уиски може да има положителни ползи върху здравето на сърцето. То намалява образуването на кръвни съсиреци, което от своя страна намалява риска от инсулт и инфаркт.

Алкохолната напитка съдържа антиоксиданти, които намаляват вредното влияние на лошия холестерол и натрупването му по стените на артериите.

Подобрява здравето на мозъка

Проучване, проведено през 2003 г. Открива, че пиенето на уиски намалява риска от появата на болестта на Алцхаймер и деменция, но също така подобрява и паметта. Ето защо е добре от време на време да консумирате по едно малко.

Свързани статии

Намалява стреса

Стресът може да предизвика широк спектър от здравословни проблеми в човешкия организъм. Едно малко уиски помага за намаляване на тревожността и стреса, успокоява нервите и помага да отпуснете тялото си. Подобрява се циркулацията на кръв в тялото, както и на кислород до всички важни органи.

Подобрява  храносмилането

Ако имате храносмилателни проблеми, след хранене пийнете няколко глъдки уиски. По този начин ще намалите риска от болки в стомаха и други стомашни проблеми след консумацията на по-мазни и тежки храни. Ако го консумирате преди хранене, може да намали и риска от преяждане.

Снимка: www.photl.com

Коментирай