Здраве и красота

Полезни съвети за парфюма

Трикове с ароматната течност

16.02.2015г. / 09 44ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сред козметичните продукти, които всяка жена харесва, определено е парфюмът.

Ароматната течност е способна да намери своята притежателка, независимо дали тя е фен на гримовете или не.

Разнообразието от комбинации и връхни нотки угажда на всеки един вкус както на жените, така и на мъжете.

Всички знаем колко въздействащи могат да бъдат ароматите както за сетивата, така и за емоциите и спомените.

Често обаче попадаме в сложни ситуации с парфюмите, от които буквално не знаем как да се измъкнем.

Представяме ви няколко изненадващо лесни и работещи трикове, които могат да се прилагат еднакво добре както от жени, така и от мъже.

Свързани статии

1. Количество

Никога не е добре да се прекалява с парфюмите. Не съществува такова универсално правило за количеството, което трябва да се постави, тъй като всяка кожа реагира различно на различните съставки. При някои те са дълготрайни, други имат нужда от постоянно допълнително впръскване.

Едно обаче е общото между всички – твърде голямото количество. Никога не е приятно да усетите човек, прекалил с парфюма, особено ако се наложи да прекарате дори и малко време с него в тясно помещение. Ако ви се случи да прекалите, попийте със суха кърпичка или памук, напоен в лимонов сок.

Киселината бързо и ефективно ще намали миризмата.

2. Навик

Голям проблем е омръзването на даден аромат – независимо дали се случва защото твърде дълго се придържате към една марка или защото просто имате твърде голямо разнообразие от видове.

Ако харесвате сегашния си парфюм, но усещате, че малко по малко ви писва, започнете да го сменяте с друг, като ги редувате. По този начин едновременно ще имате разнообразие, ще бъдете различни и няма да се налага да се лишавате от нищо.

3. Усет

Когато отивате на пазар за нов аромат, не се хранете от предишната вечер с чесън или храни, които са с твърде много подправки. Възможно е те да намалят вашата сетивност, а понякога дори да променят изцяло аромата, който вдишвате.

Ако се пренаситите в самия магазин, помолете за малко кафе – то ще неутрализира натрупването и ще ви помогне да усетите всички нотки.

4. Сезони

Добре е да съобразите нотките със сезона, в който ще ползвате парфюма. Леките и свежи цветни аромати са най-подходящи за топлите дни. Тежките плодови и сладникави съставки се препоръчват през зимата. Високите температури и атмосферните условия също допринасят за миризмата и дълготрайността на вашия парфюм.

Коментирай