Здраве и красота

Прости правила за дълготрайни къдрици

Как да накараме косата да остане къдрава до края на деня?

18.10.2018г. / 14 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стоите повече от час пред огледалото, опитвате се да си накъдрите косата, закъснявате за работа, а къдриците ви вече се разпадат, още преди да сте стигнали до офиса! Звучи ли ви познато?

Този филм на ужасите сме го гледали всички. За съжаление, не избираме сами каква да е косата ни. Общо взето, хората харесват това, което не притежават. Жените с прави коси в повечето случаи се чудят как да се накъдрят и обратното – къдравите дами изправят ли изправят косите си.

В случая ще се спрем на неуспешното и недълготрайно къдрене, което тормози много дами. Устойчивостта на  къдриците, направени с маша за коса, зависи до голяма степен от вида на косъма ви, но може и вие самите да грешите в някои неща.

Ще ви представим 3 прости правила за по-дълготрайни къдрици:

1. Винаги къдрете косата ден след като сте я измили.

Всички искаме да сме с идеално чиста коса всеки ден. Затова много жени правят грешката да измият косата рано сутрин и след това да я накъдрят. Не очаквайте, мили дами, да успеете, ако подходът ви е подобен.

Казано просто: ако косата е леко мазна, къдриците ще са не само по-дълготрайни, но и ще се получават по-лесно.

Еднодневната коса е идеална за къдрене, защото натрупаните естествени масла от скалпа улесняват оформянето на къдриците с маша за коса.

Друг полезен съвет е да пропуснете балсама при измиването. Той допълнително прави косата по-хлъзгава и неподатлива.

2. Използвайте продукти във ваша полза.

Продукти за създаване на обем и подобряване на текстурата са много подходящи. Те са и много необходими, защото подхранват и предпазват косъма от честата топлинна обработка.

Свързани статии

За най-добър ефект след оформяне на къдриците използвайте лак за коса или друг стилизиращ продукт за коса. По какъвто и начин да сте накъдрили косата, тя няма да се задържи през целия ден, ако не й помогнете с малко стилизант.

3. Не пипайте къдриците.

Ако постоянно пипате косата, това ще е краят на вашите красиви къдрици. Някои жени имат навика постоянно да си играят с косата. Други пък в стремежа си да проверят дали всичко е наред с къдриците, непрекъснато ги пипат.

После не се чудете защо къдриците ви не издържат дори до обяд!

Стилизирайте косата и не я пипайте през целия ден.

Забележка: Дължината също е от значение. Колкото по-дълга е косата, толкова по-трудно е да се задържат къдриците заради тежестта на косъма.

Коментирай