Здраве и красота

Кляканията не са само за стягане на дупето!

За какво още помагат клековете?

05.03.2015г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чували ли сте, че кляканията помагат за стягане на дупето? Няма как да не сте, защото това наистина е така.

Кляканията са изключително полезна тренировка, която освен това помага за още много неща. Няма да повярвате как няколко клякания на ден ще ви помогнат да трансформирате фигурата си! Вижте по какъв начин.

Изумително дупе

Споменахме вече, че кляканията са перфектната тренировка за стягане на задните части. Ако имате забележки към дупето си, клековете са вашето решение.

Изящни крака

Когато изпълнявате клекове, усещате напрежение в бедрата. Това показва, че бедрените мускули работят на пълна пара. Стягането на тези мускули извайва едни красиви, стегнати и привлекателни крака, на които всички ще обърнат внимание.

Край на целулита

Ако си мислите, че целулитът е доживотна присъда, грешите. Има начин да го премахнете и това са кляканията.

Когато изпълнявате клякания, мускулите започват да се разтягат като по този начин подобряват притока на кръв в цялото тяло. Това спомага за по-лесното разбиване и разнасяне на целулита.

Чрез добро хидратиране на организма разнесеният целулит се изхвърля от тялото. Така то става идеално детоксикирано.

Свързани статии

По-добро храносмилане

Не си мислете, че храносмилането няма нищо общо с кляканията. Този страхотен начин за раздвижване всъщност раздвижва не само краката ви, а и храносмилателния тракт.

Кляканията подобряват изхождането, стимулират освобождаването на отпадъците, подобряват потока на течности в тялото, което има пряко положително действие върху стомашно-чревния тракт.

Загуба на мастна тъкан

Няколко клякания всеки ден ви носят отслабвателни ползи. Стягането на мускулатурата чрез клекове помага за по-бързото изгаряне на мазнините в тялото. Комбинирайте клякания с подходяща диета и ще се уверите в резултата.

Изграждат мускулите на гърба

Някои отново ще си помислят, че кляканията нямат общо с гърба. Това не е вярно. Ако изпълнявате правилно кляканията с изправен гръб, ще усетите напрежение в мускулатурата на гърба си.

Подобряването на гръбната мускулатура влияе много добре и на болките в гърба. Кляканията ще подобрят стойката ви, което ще намали напрежението в гърба и кръста.

Можете да ги правите навсякъде

Хубавото на кляканията е, че те не са претенциозна тренировка. За тях не ви трябва оборудване, което да се окаже пречка, когато липсва. Просто започвате да клякате и сте готови с тренировката си!

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати