Здраве и красота

5 природни болкоуспокояващи

Как да преборим болката без лекарства?

10.03.2015г. / 12 08ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Болката присъства в нашия живот непрекъснато. Понякога имаме чувството, че сме родени, за да страдаме физически.

Болката присъства в живота на всяка жена, ако не постоянно, то със сигурност поне веднъж в месеца. Знаете за какво говорим, дами!

Има няколко доказани и много ефективни начина да преборите болката без лекарства. Някои хранителни продукти имат свойства, равностойни с тези на болкоуспокояващите лекарства. Ето защо ги наричаме натурални болкоуспокояващи.

Броколи

Броколите са здравословна суперхрана. Защо? Те изобилстват от витамин С. Тази хранителна витаминозна добавка повлиява болката и намалява възпалението. Освен това засилва и имунната система.

Джинджифил

Време е да се запасите с корен от джинджифил, ако все още не сте го направили. Джинджифилът успокоява болката в ставите, главоболието и помага при разстроен стомах. Джинджифилът облекчава още менструални болки и спазми.

Свързани статии

Моркови

Оранжевото е силен и забележим цвят. Обръщайте му внимание, защото неслучайно се набива на очи. Бета-каротинът, даващ оранжевия цвят на морковите, помага за предотвратяване и спиране на болката. Той е силен антиоксидант, който намалява и възпалението.

Ананас

Кой не обича ананас? Този изключително сладък и сочен плод ни дава още една причина да го похапваме, когато изпаднем в нужда. Ананасът облекчава болката и зарежда организма с витамин С, манган и тиамин.

Сьомга

Мазните риби, особено сьомгата, са пълни с полиненаситени мазнини, които натурално спомагат за премахването на възпалението, респективно болката.

Коментирай