Здраве и красота

10 трика за сваляне на 5 кг без диета

Хитринки, които няма да ви затруднят

10.03.2015г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Отслабването... тази вечна тема, която мъчи хиляди жени по цял свят. Повечето от нас са опитвали какви ли не диети и повечето от тях имат временен ефект. А изграждането и спазването на здравословен режим на хранене си е истинска битка с ежедневието, нека си го признаем.

Искате ли да знаете как можете да свалите 5 кг за кратък период от време и то без диети? Спазвайте някои от следните трикове.

Прескочете „намазката“

Вместо да мажете сандвича или филийката си с каквото и да било (най-често мажем с маргарин, масло и други средства за намазване). Заместете „намазката“ с нещо ароматно или сочно, например домат или друг сочен зеленчук.

Забравете бутилираните дресинги

Кетчуп, горчица, майонеза и всички разновидности на сосовете за овкусяване трябва да бъдат отрязани от менюто, защото те носят празни калории заради големите количества сол и захар, намиращи се в тях.

Пропуснете шоколадовото блокче

Ако някъде по заведенията ви сервират шоколадово блокче или бисквитка с кафето, пропуснете ги. Това важи особено за хората, които обичат често да пийват кафенце с приятели или колеги.

Колкото и невинно да ви се струва малкото шоколадче или десертно блокче, то нарушава диетата и внася излишни калории в тялото ви.

Прескочете консервните кутии

Консерва риба тон, консерва със сладка царевица, консерва с домати за готвене, консерва с пастет – твърде много консервирани продукти купуваме в днешно време.

Намалете броя им до минимум или ги изключете напълно. В тях има редица вредни вещества, които пречат на здравословното хранене, а и крият рискове от заболявания.

Отстранете кожата от пилешкото

Пилешкото месо се компрометира изключително много в последно време. Производителите злоупотребяват по всевъзможни начини с него. Знаем за антибиотиците и хормоните, с които се тъпчат пилетата, да не говорим за водата, която ги прави да изглеждат по-едри и свежи.

В кожата се натрупват мазнини, които при термична обработка внасят в организма големи количества излишен лош холестерол. Спестете си го.

Свързани статии

Кажете „сбогом“ на бекона

Ако обичате бекон с яйца, ще трябва да намалите количеството му или да го изключите напълно от менюто. Той е изпълнен с наситени мазнини, които се лепят директно по нежеланите места. Освен това са и предпоставка за различни метаболитни заболявания.

Заместете майонезата

Много рецепти за свежи салати съдържат майонеза. Заместете я с кисело мляко, смесено с малко зехтин. За предпочитане е, защото съдържа значително по-малко мазнини, а в зехтина има и много полезни полиненаситени мастни киселини.

Използвайте спрей за готвене

За да сте сигурни, че не прекалявате с мазнината в ястията си, използвайте спрей за готвене. Така ще ви е по-лесно да контролирате количеството мазнина без да рискувате да прекалите.

Избирайте обезмаслено кисело мляко

След като сте заместили майонезата с кисело мляко, добре е то да не е пълномаслено. Избирайте обезмаслено.

Забравете солените фъстъци

50 грама солени фъстъци носят на организма 340 калории. Ако сте на гости или парти, където обикновено се сервират фъстъци, избягвайте ги. Изберете 20-30 грама солети – те ще ви донесат само 230 калории.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
haha ( преди 8 години )
Значи, аз намалявам всичко, не ям нито едно от посочените неща и ми трябват 4 кг до "идеала". Така правя от 4 месеца и познайте- няма резултат. Истината е да се яде само месо и зеленчуци, но това е непосилно. А за спорта - няма ли да разберете, че вървят ръка за ръка? Със спорт се оформя, но не се отслабва ако няма диета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Не виждам нито една дума за спорта...Нали спортувайки също губите килограми и не трябва да пазите специална диета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Обезмасленото кисело мляко е отрова! По-добре една чаша пълномаслено, отколкото кофичка изкуствено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
senseipetz ( преди 9 години )