Здраве и красота

Козметичните инструменти, без които къдравите коси не могат

Задължителна инвестиция за красиви букли

20.03.2015г. / 09 50ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивите къдрици изглеждат като труднодостижима мечта за всички дами, притежаващи идеално прави коси.

Изникват различни предположения, свързани с удобството и спестяване на време при стилизиране. Това обаче съвсем не е така.

Истината е, че къдравата коса изисква дори повече усилия и грижи, отколкото правата такава.

Този недостатък се дължи на коренно различния подход при оформяне и значително по-сухия тип, към който спадат естествените букли.

Отделяме специално внимание на всички дами, дарени от природата с къдрави коси и представяме най-важните козметични инструменти, без които красивите букли буквално не могат.

Свързани статии

1. Дифузер

Каквото и да си говорим, къдриците невинаги стават толкова перфектни, колкото ни се иска. Това, че сте родени с къдрава коса съвсем не означава, че сте ежедневно с визия като тази, която се лансира в рекламите за шампоани. За да поддържате все пак естествен обем и добра форма, използвайте дифузер.

Накрайникът на сешоара ще помогне да повдигнете косата от корен и да завъртите всеки един кичур в перфектна симетрия. Използвайте го върху мокра коса и задължително поставете малко количество пяна.

2. Микрофибър

Кърпите микрофибър са добър алтернативен вариант, който да замести вашата обикновена хавлия. Основното предимство е, че материята е много щадяща към косата и не предизвиква наелектризиране, съсипване на къдриците или стърчащи косъмчета.

Освен това, кърпата от микрофибър попива много по-голямо количество вода и ще направи сушенето по-бързо.

3. Гребен

Много важен момент в грижата за къдрави коси е тяхното сресване. Не можете да използвате обикновена четка за коса, защото тя ще съсипе къдриците ви и ще направи косата ви безформена и бухнала.

Добро решение е дървен гребен с голямо разстояние между зъбците. Така ще премахнете заплитането без да разваляте формата.

4. Пяна за коса

Един от основните продукти, които помагат за дълготрайността на буклите, е пяната за коса. Използвайте съвсем малко количество и разнесете равномерно по цялата дължина. По този начин ще оформите правилни къдрици, които ще се задържат през целия ден.

5. Хидратация

Както вече споменахме, къдравите коси са значително по-сухи. Именно затова е важно да изберете шампоан и балсам с хидратиращо действие, които да комбинирате с подхранваща маска.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати