Здраве и красота

Как да се сдобием с перфектна кожа на гърба?

И тази част от тялото изисква грижи

15.05.2015г. / 09 40ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото настъпва с пълна сила, а с него и желанието ни все по-често да обличаме тези оскъдни дрехи, за които мечтаем цяла зима.

Идеите за разнообразни съчетания, комбинации с аксесоари и цветове буквално не спират да идват, а най-много ни радва фактът, че ще можем да посрещаме топлите нощи с женствени рокли с гол гръб.

Тук идва и един леко неприятен момент. Сещаме се, че не посвещаваме и малка част от грижите за тялото си на гърба.

Краката ни са идеални, ръцете и лицето също, но отворените в задната част дрехи показват още.

Представяме ви лесните начини, с които да направите кожата на гърба си точно толкова мека и съблазнителна, колкото е и на останалата част от тялото.

Единственото, което трябва да направите, е да следвате тези три стъпки.

Ето ги и тях:

Свързани статии

1. Ексфолирайте

Ексфолирането е най-добрият начин да почистите добре кожата и да премахнете натрупаните замърсявания. Тъй като не можете да обхванете цялата част с ръце, козметичната индустрия се е погрижила и за това – намерете подходяща гъба за гръб с дръжка.

Голямото разнообразие ще ви отведе пред различни модели, които може да съобразите със собствените си нужди. Нанесете ексфолиант за тяло и смело почистете.

2. Хидратиране

Това, че кожата се намира на гърба, не я прави по никакъв начин по-различна от тази на краката ви, например. Точно затова трябва да спазите златното правило за хидратиране с подходящ продукт.

Използвайте ръцете докъдето стигате, като смело опитате над рамената, от кръста нагоре и дори в малко странната поза, в която като че сами се прегръщате. Ако смятате, че не се справяте много добре, помолете някой да ви помогне. Можете да използвате обикновения лосион за тяло, който имате.

3. Тен

Ако нанасяте автобронзант върху тялото и лицето, не забравяйте, че може в някакъв момент да се окаже, че сте с различни цветове. Дългата или късата рокля с гол гръб ще покажат по-светлата кожа. За да избегнете това, просто не забравяйте да нанесете автобронзант и в тази част на тялото. Наведете се леко и с масажни движения оставете тънък пласт от продукта.

По този начин цветът ще се разнесе равномерно върху целия ви гръб.

Коментирай