Здраве и красота

Вълшебствата на розовата вода

Как да използваме розова вода в рутината за красота?

16.05.2015г. / 07 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Розовата вода като съставка за красота, е намерила място във всяко домакинство. Без значение какъв тип кожа имате, розовата вода може да бъде добавена към рутината за красота всеки ден.

Ето от какви удивителни употреби на розовата вода можете да се възползвате:

Почистващо средство за лице

Розовата вода може да е прекрасно средство за почистване на кожата на лицето. Измийте лицето си с мек, неагресивен гел за почистване. Към него прибавяйте по една супена лъжица розова вода. Добавяйте и малко глицерин. Бъркайте всичко в купа и нанасяйте на лицето всяка вечер. Тази смес ще подхрани кожата ви в дълбочина.

Лечение на акне

Смесете една супена лъжица лимонов сок с една супена лъжица розова вода. Нанесете сместа върху акнетичната кожа. Нека стои в продължение на един час. След това измийте лицето с чиста хладка вода.

Розовата вода има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляването на черните точки и гнойните пробиви.

Тоник за лице

Тониците за лице, продавани по магазините са пълни с химически съставки. Розовата вода върши дори по-добра работа от тях, защото е изцяло натурален продукт.

Нейните естествени масла и влага подхранват изключително кожата. Именно затова розовата вода е най-естествената алтернатива на изкуствените тоници за лице.

Подобрява състоянието на косата

След шампоана косата обикновено се усеща скърцаща и пресушена. За да се отървете от този неприятен факт, ползвайте розова вода. Тя прави косата бляскава, жива и хидратирана. Освен това розовата вода е с чудесен аромат, който ще се просмуква в кичурите ви през целия ден.

Свързани статии

Успокоява клепачите

Ако имате уморени кръгове около очите, подути, подпухнали клепачи, розовата вода може да ви помогне и тук. Прилагайте памучни тампони с розова вода за намаляване на подпухналостта около очите. Розовата вода намалява и зачервяването, пигментацията и потъмняването на клепачите и зоната под очите.

Процедури за тяло

Розовата вода е чудесно допълнение към домашната терапия за тяло. Смесете розова вода с бадемово масло или с крема си за тяло. Можете да добавите вълшебната съставка и в скраб за тяло или директно във ваната. Ароматът на розите е изключително отпускащ след тежък работен ден.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
NIKOLINA_PANCHEVA ( преди 6 години )
много добро средство за хубава кожа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар