Здраве и красота

Балансирайте енергията с помощта на източно лечебно изкуство

Премахнете стреса с лекота

19.05.2015г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Чували ли сте за Jin Shin Jyustu? Накратко описано, това е източно лечебно изкуство, с помощта на което може да хармонизираме и балансираме своята жизнена енергия, емоции, чрез стимулиране на отделни точки на двете ръце.

Според философията на Jin Shin Jyustu всеки пръст е свързан с определени емоции или органи в човешкото тяло. Тъй като много енергийни пътища преминават през пръстите, активирайки всяка точка върху тях, можем да балансираме нашето състояние.

Как се прилага техниката? В зависимост от това какво искате да балансирате и какво неразположение да премахнете, обгърнете с пръстите на едната ръка този пръст, който отговаря за съответните органи или емоции.

Задръжте няколко минути и след това отпуснете. Направете това няколко пъти. Вижте кои пръсти за какво отговарят.

Палец – стомах и далак

Стимулирайте точките на този пръст, за да премахнете тревожността и депресията, болките в стомаха, проблемите с кожата, нервността, главоболието, стомашните неразположения.

Показалец – бъбреци, пикочен мехур и пикочните пътища

Стимулирайте точките на този пръст, за да премахнете разочарованието, страха, мускулните болки, болките в гърба, храносмилателни нарушения, зъбобол.

Свързани статии

Среден пръст – черен дроб и жлъчка

Стимулирайте точките на този пръст, за да премахнете гнева, когато се чувствате нерешителни, ако имате проблеми с циркулацията на кръвта, менструални болки, умора, главоболие.

Безимен пръст – бели дробове и дебело черво

Стимулирайте точките на този пръст, за да елиминирате негативността, тъгата, ако страдате от респираторни проблеми, астма, проблеми с храносмилането и кожни заболявания.

Кутре – сърце и тънко черво

Стимулирайте точките на този пръст, за да намалите тревожността, нервността, липса на самочувствие, болки в гърлото, колит.

Коментирай