Здраве и красота

3 аромата за прочистване на аурата

Доверете се на аромата на лавандула

23.05.2015г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Има определени аромати, които могат да стимулират освобождаването на неврохимикали в мозъка като серотонин и да ни помогнат да се чувстваме по-добре физически и емоционално. Още преди векове етеричните масла са били използвани в религиозни и духовни светилища за пречистване на пространството и за стимулиране на вътрешния мир.

Днес може да избираме между разнообразни аромати, които също имат пречистващо аурата действие. Ето кои е добре да направите част от вашето ежедневие, за да бъдете винаги в хармония.

Лавандула

Лавандулата символизира нежност, любов и грижа. Нейният аромат се препоръчва за постигане на положителна енергия и вътрешен мир. Лавандулата е изключително подходящ аромат по време на медитация, както и за пречистване на пространството около вас.

Ако изпитвате дискомфорт, емоционална нестабилност, доверете се на нейния аромат. Тя ще спомогне и за отварянето на Сахасрара – чакрата, която се намира над главата.

Купете си саксия с лавандула или поставете ароматна лампа в близост до външната врата, за да имате повече мир, късмет и любов в живота. Когато страдате от главоболие или сте напрегнати, капнете няколко капки масло от лавандула върху слепоочията и врата.

Изследвания сочат, че ароматът на лилавите цветове помага при безсъние и депресия.

Жасмин

Жасминът е свещено цвете, което се свързва с хиндуиския бог на любовта Камадева. Ароматът му е мощен афродизиак и спомага за стимулирането на сакралната чакра, отговаряща за притока на сексуална енергия. Жасминът създава една покойна атмосфера, стимулира енергията, намалява депресията, насърчава положителните мисли.

Смята се, че ако често нанасяте няколко капки масло от жасмин върху кожата си или го впръсквате като парфюм, ще привлечете в живота си любов и богатство. Ако страдате от дихателни раздразнения, вдишайте няколко пъти от аромата му.

Свързани статии

Не забравяйте да добавите от неговата прелест и в спалнята, а чаят от жасмин ще успокои нервите и ще ви помогне да запазите младостта за по-дълго време.

Тамян

Тамянът притежава мъдростта на Вселената. Ароматът му дава духовно просветление, помага при респираторни проблеми, има антистареещо действие, намалява менструалните спазми. За да повишите положителни вибрации около себе си, доверете се на аромата на тамяна.

Коментирай