Здраве и красота

5-седмична диета с овесени ядки

Как да отслабнем без глад?

21.06.2015г. / 07 28ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отслабването е едно от най-трудните неща на света, които могат да съществуват! Около нас има толкова много изкушения, а килограмчетата се трупат ли трупат.

Лято е, сезонът на бикините настъпи. Не искате да изглеждате зле на плажа, нали? Тогава направете 5-седмичен хранителен режим с помощта на овесени ядки, за да прочистите организма си и да влезете във форма.

Изследване, публикувано в списание Preventive Medicine още през далечната 1988 година установява, че овесената каша има силно влияние върху понижаването на холестерола. Тя помага и в отслабването, тъй като разтворимите фибри допринасят за по-дълготрайно усещане за ситост.

Опитайте диетата с овесени ядки за 5 седмици, за да намалите обиколката на талията си.

Първа седмица

Започнете с порция овесени ядки всяка сутрин. Варете ги във вода, за да омекнат. След това подправете с кисело мляко за вкус.

Замествайте закуската всяка сутрин с една чаша овесени ядки и ½ чаша кисело мляко. Ако са ви твърде безвкусни, подправете с 1 лъжичка мед, малко стафиди и половин ябълка.

Тази закуска е богата на фибри и ще ви помогне да се заситите до обяд. 2 часа след тази закуска можете да си позволите една чаша пресни плодове по избор.

Снимка: iStock

Втора седмица

Яжте по половин чаша овесени ядки на обяд, разтворени в 1 кофичка кисело мляко. Като добавка към тях можете да похапнете и порция пресни зеленчуци под формата на салата.

Свързани статии

Трета седмица

През третата седмица заместете вечерята с овесени ядки. Яжте по половин чаша ядки, разтворени в 1 кофичка кисело мляко. Тази вечеря ще ви зареди с нискокалорични фибри, което ще ви предпази от похапване на излишни калории късно вечерта.

Освен ядките можете да си позволите още риба на скара или пилешко с ½ порция зелена салата.

Четвърта седмица

През тази седмица продължете с овесените ядки през което и да е време на деня, но внимавайте да не приемате повече от 1200 калории. Минималният здравословен прием е 900 калории.

Това ще даде още по-голям тласък на организма ви в редукцията на мазнините.

Пета седмица

Консумирайте 2 порции овесени ядки на ден. Така ще заместите 2 хранения, например закуска и вечеря. На обяд можете да си позволявате по-питателна порция.

Коментирай
Здраве и красота