Здраве и красота

Спасение при тъмни кръгове

Рецепти за зоната около очите

19.06.2015г. / 11 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Истина е, че очите понякога говорят много повече, отколкото ние самите. За съжаление, не е рядкост да говорят за липса на сън, стрес, напрежение или генетично предразположение към тъмни кръгове.

Този „ефект“ под очите често е признак за проблем със здравето, нездравословен начин на живот и рутина. Ако започнете да се грижите за нежната зона около очите, можете бързо да се избавите от този недостатък, стига той да не се дължи на хормонален дисбаланс или наследственост.

Изключете или поне намалете и външните фактори като прекомерна употреба на алкохол, цигари и вредни храни.

Въпреки че продуктите създадени на химична основа често дават добри ефекти, това си има и своята цена. Рискувате да нанесете непоправими щети върху кожата, които дори и да не си проличат веднага, да създават проблеми във времето.

Точно затова се обръщаме за пореден път към естествените рецепти, които лесно да приготвим в домашни условия.

Представяме ви най-ефективните продукти и начините, с които да извлечете максимално техните ползи срещу тъмните кръгове под очите.

Свързани статии

1. Картофи

Настържете един суров картоф и изстискайте сока. С помощта на памучен тампон попийте малко количество. Поставете върху затворен клепач и оставете да действа поне 10 минути. Уверете се, че покривате както клепача, така и зоните около него.

2. Студено мляко

Редовната употреба на студено мляко ще намали тъмните кръгове под очите и ще успокои кожата в тази зона. Вземете памучен тампон и го поставете в купа със студено мляко. Приложете върху очите и оставете да действа поне 15-20 минути. Отново трябва да се уверите, че проблемната зона е покрита, за да има ефект от процедурата.

3. Портокалов сок

Друг ефективен домашен лек за премахване на тъмните кръгове под очите е портокалът. Смесете сока на един от ароматните плодове с няколко капки глицерин. По същия начин като с горните две рецепти, напоете памучен тампон и оставете да действа върху клепачите за около 15 минути. Тази рецепта не само ще намали тъмните кръгове, но и ще придаде естествен блясък на вашия поглед.

Коментирай