Здраве и красота

6 бюти урока, които може да научите от вашата котка

Практикуването на добра лична хигиена е задължително

24.06.2015г. / 10 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Котките са едни от най-предпочитаните домашни любимци. Въпреки че ги приемаме само като мъркащи писани, забравяме, че те могат да ни научат на много важни неща, като това как да поддържаме красотата си. Споделяме 6 бюти урока, които може да научите от вашата котка.

Сънят е важен за красотата

Ако искате да запазите за по-дълго време младежкия си вид, трябва да си осигурите достатъчно часове сън и почивка. Причината вашата любима котка да изглежда на три, въпреки че е на 10 години е именно в това, че спи достатъчно.

Водата е важна

Ако наблюдавате вашата мъркаща приятелка ще забележите, че тя отделя не по-малко внимание на свежата вода в купичката си. Дори котката ви знае, че добрата хидратация е важна, за да бъде енергична, с хидратирана кожа и красива козина. Затова взимайте пример от нея и пийте поне по осем чаши вода на ден.

Красивата козина изисква грижи

Да, поддържането на красива, здрава и дълга коса е ежедневен ангажимент, който не бива да пропускате. Със сигурност сте забелязали, че котката ви прекарва повечето от будното си време в разресване на козината или няма нищо против вие да се погрижите за нея разресвайки я нежно.

Не пренебрегвайте ноктите

Котката ви полага грижи не само за своята козина, но и за ноктите си. Ето още един добър бюти пример, който може да научите от нея. Докато тя търси подходящо място, за да поднови своите нокти, вие имате възможността да посетите маникюрист и да се погрижите за перфектния вид на ноктите си.

Практикуването на добра лична хигиена е задължително

Котките често са сочени за мързеланки, но те никога не пропускат миенето си. Ето защо без значение колко сте изморени, нямате причина да пропускате душа и почистването на грима от лицето си.

Йогата е пътят към здравето и красотата

Когато котката ви се изтяга и извива изящното си тяло, тя всъщност практикува йога. Йогата намалява стреса, подобрява кръвообращението, метаболизма, а всичко това е важно, ако искате да изглеждате красиви.

Снимка: istock

Коментирай