Здраве и красота

Как да предотвратим зачервяване след епилация?

Няколко съвета, с помощта на които да успокоите кожата

26.06.2015г. / 14 50ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Гладката кожа се превръща в най-голяма цел през летните дни. Опитваме се да премахнем всяко едно косъмче, без значение къде точно се намира, колко е дълго и дали е само.

След като прекарваме дълго време в обмисляне на кой метод точно да се спрем, идва мъчителната част с издирването и почистването на всяка зона.

Това, което ни ужасява най-много е фактът, че колкото и дълго да се почистваме, в момента, в който излезем на слънчева светлина, виждаме някой и друг пропуск.

Може би единственото по-неприятно като усещане е зачервяването след като приключим с процедурата.

Малките червени точици, с които се обсипват краката, ръцете и въобще зоната, която сме почиствали, могат да болят и да създават не само визуален, но и сетивен дискомфорт.

Представяме ви няколко начина, с които да намалите неприятната реакция на кожата след епилация.

Свързани статии

1. Ексфолирайте

Преди да отидете в салона за кола маска или да използвате какъвто и да е метод за епилация, задължително ексфолирайте кожата. Почистете добре от мъртвите клетки, замърсяванията и подгответе по-лесното премахване на косъмчетата.

2. Хигиена

Уверете се, че салонът, който посещавате, спазва високи изисквания за хигиена. Всяко едно замърсяване върху раздразнена кожа може да доведе до невероятни неприятности. За да избегнете зачервявания и дори по-сериозни проблеми, проверете мястото, на което ще се подложите на процедурата.

3. Стягане

Непосредствено след като сте премахнали косъмчетата, нанесете продукт за стягане на кожата. Той ще затвори бързо порите и ще успокои местата, на които е имало косъмчета.

4. Без пот

Избягвайте каквато и да е физическа дейност и активност през деня, в който ще се подложите на епилация. Ако се изпотите, това може да влоши много раздразнението и да го възпали. Гледайте да се отдадете на почивка и най-добре планирайте подобни интервенции по време на свободните дни.

5. Душ

Преди да отидете на кола маска или епилация, сложете си един горещ душ, като акцентирате върху зоните, които ще третирате. Топлата вода ще отпусне кожата и косъмчетата ще излязат много по-бързо. Освен това, ще намалите усещането за дискомфорт и болка по време на процедурата.

Коментирай