Здраве и красота

Пъпки по лицето?

На какво се дължи появата на пъпки в различните зони на лицето

30.06.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата кожа на лицето е тази, която изглежда чиста, свежа и здрава. Понякога нейната красота бива нарушена от появата на пъпчици. Пъпките не се появяват безпричинно. Нашият организъм има механизми, с които ни подсказва, когато нещо не е наред. На какво се дължи появата на пъпки в различните зони на лицето? Ето и отговорите.

В областта на челото

Появата на пъпки в областта на челото, често е свързана с храносмилателната система. Пъпките могат да се дължат на прекалената консумация на мазни и преработени храни, сладкиши. За да регулирате тяхната поява е добре за известно време да изключите от менюто си вредните храни и да пиете повече вода.

Тъй като кожата в областта на челото е с висока концентрация на мастни жлези, за да третирате пъпките, използвайте специална козметика или се доверете на антибактериалните свойства на маслото от чаено дърво.

В областта на бузите

Пъпките в областта на бузите са свързани с дихателната система. Най-често от пъпки в тези области на лицето страдат пушачите, хората, които са изложени на мръсен въздух или тези, които страдат от алергии.

Също така, всяко докосване на кожата с мобилен телефон, нечиста калъфка, мръсни ръце, увеличава риска от появата на пъпки.

Свързани статии

Затова често сменяйте спалното бельо и с помощта на специални мокри кърпи редовно почиствайте мобилния си телефон.

В областта на брадичката

Пъпките в областта на брадичката са свързани с хормоналните промени и месечния цикъл. Те се появяват дни преди настъпването на менструацията.

Но ако забележите че след края на месечния цикъл пъпките не завяхват, това може да подсказва за сериозни хормонални проблеми, провокирани от проблем с щитовидната жлеза.

 

Коментирай