Здраве и красота

4 причини да хапвате всеки ден авокадо

Авокадото е кремаво, вкусно, но и витаминна бомба

15.07.2015г. / 14 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате ли авокадо и колко често го хапвате? Вероятно вкусният плод нерядко влиза в състава на вашите смутита, салати, сосове и т. н. Тук са 4 добри причини, които ще ви разкрият защо е добре да хапвате от него всеки ден.

Богато е на полезни мазнини

Авокадото е отличен източник на мононенаситени мазнини – най-добрите мазнини, които се съдържат и в зехтина и се грижат за здравето на сърцето. Тези добри мазнини могат да помогнат за ограничаване на глада.

Проучванията показват, че хората, които по-често включват авокадо в ежедневното си хранене, увеличават чувството на ситост за разлика от тези, които избягват консумацията на плода.

Авокадото е кремаво, вкусно, но и витаминна бомба

Авокадото е суперхрана! То изобилства от хранителни вещества, които помагат на тялото ви да бъде здраво. Или казано накратко, в един плод авокадо се съдържат над 14 минерала, протеини, 18 незаменими аминокиселини, разтворими фибри, които помагат за контрола на излишния холестерол, фитостероли, полифеноли, омега 3 мастни киселини, витамини от групата В витамини C, E и K и други.

Намалява риска от развитието на рак

Всеки път, когато добавяте към вашето хранене добре узряло авокадо, вие защитавате тялото си от развитието на рак.

Мощната комбинация от фитохимикали в едно авокадо предотвратява предаването на аденозин трифосфат до раковите клетки. Това е вещество, от което те се нуждаят, за да растат и да се разпространяват.

Свързани статии

Помага в отслабването

Най-новите изследвания в областта на здравословното хранене показват, че полезните мазнини могат да помогнат в отслабването. Богата на здравословни мазнини диета може да елиминира излишното тегло.

Добавянето на половин авокадо към вашия обяд може да намали с до 40% приема на калории, като същевременно ще увеличи чувството на ситост, което от своя страна няма да ви кара да преяждате между храненията.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време