Здраве и красота

Лечение на гъбички по ноктите с масло от чаено дърво

Как да използваме маслото от чаено дърво срещу инфекция по ноктите?

26.07.2015г. / 13 56ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Гъбичките по ноктите са често срещан проблем. Той възниква при спад в имунната система, неудобни или запаряващи обувки и като следствие на някои заболявания, като диабет например.

Лечението на гъбичките по ноктите не е лесно, а и отнема време. За да израсне здрав нокът, обикновено е необходима една година, затова трябва да сте доста търпеливи.

Как да премахнете гъбичките по ноктите по натурален начин?

Маслото от чаено дърво лекува изключително успешно гъбичките по ноктите. Редовното нанасяне на етерично масло от чаено дърво върху ноктите премахва инфекцията, но и чупливостта, удебеляването и изкривяването на ноктите.

Най-добре инфекцията се повлиява, ако маслото от чаено дърво престои 24 часа върху засегнатите места.

Как да използвате маслото от чаено дърво?

Снимка: iStock

Подгответе ноктите

Изрежете ноктите. Използвайте груба пила, за да премахнете горния слой мъртви и загрубели клетки. Измийте краката с топла вода и сапун. Бъдете внимателни по време на процедурата да не нараните околните тъкани, защото така инфекцията ще се разпространи.

Нанесете

Използвайте памучен тампон, за да попиете част от маслото от чаено дърво върху засегнатите нокти. Оставете да изсъхне или оставете напоеният тампон да престои върху ноктите.

Свързани статии

Правете това по 2 пъти на ден – всеки ден. Не забравяйте да режете ноктите си веднъж в седмицата, за да се отървете от заразените части възможно най-бързо.

Ако инфекцията е тежка, всяка нощ правете компрес, който да превързвате около ноктите.

Ако състоянието на ноктите ви се влоши, свържете се с дерматолог. Може да се наложи комбинирано лечение.

Забележка: Бъдете сигурни, че миете и дезинфекцирате всички принадлежности за педикюр и маникюр, за да предотвратите разпространение на инфекцията.

Коментирай