Здраве и красота

Как да си направим страничен кок?

Красивата прическа е и много лесна

24.07.2015г. / 10 50ч.
Криси Табачка
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Коса на кок винаги е била символ на аристократизъм и класа. Усещането за женственост се подчертава с откриването на най-сексапилните части от тялото – раменете, шията и деколтето.

Същевременно, не просто, че не се губи грацията и красотата на косата, даже напротив – сякаш още по-силно и детайлно се откроява.

Именно поради тези предимства на прическите на кок, това е и един от най-често срещаният избор на много знаменитости, които посещават червения килим на различни официални събития.

Страничният кок е запазената марка на Кейт Бекинсейл, а сега може да се превърне и във ваша. Представяме ви лесните стъпки, с които да усъвършенствате стилистиката на тази прическа.

Ето кои са те.

Свързани статии

Стъпка 1

След като вече сте измили и сресали добре косата си, разделете я на две секции – това ще гарантира, че кичурите ще са гладки и изправени. Започнете да разресвате от краищата и постепенно минавайте към корените. Нанесете защитен лосион или кристали за коса.

Стъпка 2

Изсушете със сешоар и с помощта на четка разделете пътя настрани. Целта ви е да постигнете прическа, която да изглежда естествена, така че не се притеснявайте да използвате пръстите.

Стъпка 3

След като разделите бретона настрани, фокусирайте се върху текстурата на косата. Внесете обем от корените като впръскате спрей с морска сол и с пръсти разрошете леко.

Стъпка 4

Издърпайте косата настрани от главата и след това я завържете на опашка.

Стъпка 5

Сега завъртете опашката на кок и използвайте фиби, с които да я задържите на даденото място. Лак за коса със силна фиксация ще ви помогне да останете по този начин през целия ден.

Коментирай