Здраве и красота

Френски тайни за красота

Французойките винаги са се отличавали с финес

07.08.2015г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Французойките са еталон за стил и красота. Днес споделяме някои от техните тайни, които да ви направят още по-привлекателни.

Маски за коса

Французойките знаят, че красивата коса, също като красивата кожа се нуждае от редовни грижи и хидратация. Затова веднъж или два пъти седмично, те правят маска на косите си с жълтъци. Маската трябва да престои 20 минути, а след това косата се измива както обикновено. 

Пият вино всеки ден

Част от културата на французойките е консумацията на качествено вино. Дамите всекидневно съчетават полезното с приятното добавяйки към вечерята или обяда чаша хубаво червено вино. Червеното вино е богато на антиоксиданти и полифеноли, които действат  противовъзпалително, забавят процесите на стареене, борят се със свободните радикали. 

Редовни масажи на лицето

Една от тайните за красота на французойки е масажът на лицето. Нямате време за посещение в бюти салона? Тогава си купете нар, череши или боровинки, направете ги на пюре, което да нанесете върху почистена кожа.

Масажирайте лицето си в рамките на няколко минути и оставете маската да действа 10 минути. Ензимите, които се съдържат в тези плодове ще озарят и укрепят кожата. 

Свързани статии

Естествена почистваща грижа

За да поддържат кожата си млада и еластична французойките почистват лицето си от грима използвайки натурални масла, като масло от бадеми.

Грижа за кожата през лятото

Французойките никога нe се излагат на слънце, без да са нанесли върху кожата си слънцезащитна козметика. Също така, за да подхранят кожата на лицето си след плаж и да възвърнат нейния блясък, те поставят върху нея пюре от пресни домати, което предварително е добре охладено. 

Коментирай