Здраве и красота

4 натурални масла за слънчев загар

Доверете се на зехтина

07.08.2015г. / 07 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Естествените масла, които природата ни е дала, спомагат да имаме една здрава, млада и красива кожа, дори през летните дни.

В почти всяка козметика за бронзов тен, се съдържат някакви натурални масла.

Вижте кои от тях, нанесени върху кожата в комбинация или самостоятелно, ще направят тена ви бронзов и секси. 

Масло от авокадо

Нерафинираното масло от авокадо, може да направи чудеса за вашата кожа. То се препоръчва на тези, които страдат от суха кожа, особено през летните месеци. Маслото е богато на етерични мастни киселини, витамини и лецитин, които ще омекотят кожата ви и ще я направят приятно кафява.

Кокосово масло

Ако имате чувствителна кожа, кокосовото масло е добър избор, като естествено масло за придобиване на слънчев загар. Има масла, които са натурални, но въпреки това предизвикват кожни дразнения. Кокосовото масло е богато на мастни киселини и също така предлага естествена защита от слънцето, което го прави идеално за вашите летни бани. 

Свързани статии

Масло от лешник

Маслото от лешник е богато на важния за кожата витамин Е. Също така се абсорбира лесно от кожата, тъй като съдържа големи количества мастни киселини.

Зехтин

Със сигурност сте чували, че зехтинът нанесен върху кожата, прави невероятен слънчев загар. Маслото от маслини е богато на  витамин Е, както и на антиоксиданти с успокояващи свойства. За да направите по - бързо бронзов тен, смесете малко количество зехтин с няколко капки пресен сок от моркови. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
eku01072016 ( преди 8 години )