Здраве и красота

3 здравословни десерта за добър метаболизъм и повече енергия

В добра форма, без да се лишаваме от сладко

12.08.2015г. / 16 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато спазваме диетичен режим на хранене, десертите не са забранени или поне не тези, които ще споделим с вас. Сладките лакомства могат да бъдат полезни, ако в тях включим съставки, които са богати на много витамини, минерали и важни за организма мазнини. 

Запишете си следващите рецепти и бъдете в отлична форма, докато похапвате вкусни десерти. 

Когато ви липсва енергия, направете си следните вкусни топки:

В кухненски робот комбинирайте една чаена чаша овесени ядки, супена лъжица фъстъчено масло (без добавена сол), чаена лъжичка семена от чиа, 1-2 блокчета черен шоколад и фурми без костилка на вкус. Ако сложите повече от сушените плодове топките ще станат по-богати на вкус. Смелете съставките и оформете топчета (сместа трябва да бъде достатъчно лепкава и хомогенна, ако не е - добавете още фурми).

Следващият десерт е подходящ за хапване преди и след тренировка.  Той е лек  и богат на витамини и ще спомогне за по-ефективното изгаряне на излишните мазнини. 

В кухненски робот комбинирайте няколко свежи кайсии с парче пресен кокосов орех или кокосови стърготини. От получената смес отново оформете топчета, които сложете в хладилник за около 30 - 40 минути. 

Свързани статии

Този богат на вкус десерт, ще се превърне в любим за вас. Съставките в него съдържат добри количества, фибри, желязо и калий. Също така са богати и на витамини от групата В, които са важни, за да бъдете винаги енергични, витамин Е, който е важен за здравето и красотата на кожата и косата.

В кухненски блендер смесете 1 чаша сурови бадеми, няколко фурми без костилките, няколко блокчета черен шоколад, кокосови стърготини. Всичко се смила много добре и ако сместа не е достатъчно лепкава се добавят още фурми. Оформете топчета и охладете в хладилника. По желание може да оваляте топките в кокос или натурално какао.


Коментирай