Здраве и красота

Червило според цвета на кожата

За тъмна кожа - цвят на праскова

19.08.2015г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой е най-любимият женски аксесоар? Червилото, разбира се! В разнообразни цветове, текстури и с отблясъци, за нас е немислимо да излезем от дома, без да сме поставили любимия цвят върху устните. 

Както с останалите гримове, така и с избора на червило трябва да бъдем внимателни. Хубавото червило трябва да хидратира в дълбочина, да прави устните изкусителни, да не се разтича, да е дълготрайно и разбира се, да бъде съобразено с цвета на кожата ни. 

Споделяме кратък бюти гайд, който ще ви покаже кои са вашите цветове. 

Ако кожата на лицето ви е светла, изберете червила и гланцове за устни в цвят малина, светлорозово или светла праскова. Добре е да избягвате нюанси, като тъмен шоколад и бордо, тъй като те са твърде контрастиращи върху бледата кожа. 

Ако кожата ви не е от най-светлите и цветът й напомня за неузряла праскова, подходящи цветове за червила за вас са червено, розово и наситена праскова. Ако искате да опитате нещо различно, изберете червило с бронзов отблясък. Избягвайте багри като лилавите нюанси, тъй като те могат да направят кожата да изглежда жълтеникава. 

Свързани статии

За кожи с цвят на маслина подходящи цветове червила са тъмночервено, боровинка и кайсия. Кораловите нюанси също ще направят устните ви горещи. Стойте далеч от цветове като кафяво и лилаво. 

Дамите с тъмна кожа е добре да нанасят червила и гланцове в кафяво-червено, тъмна боровинка и тъмна праскова, а защо не и цвят на портокал. Избягвайте млечните и пастелни цветове, тъй като те няма да подчертаят шоколадовата ви кожа. 

Снимка: pinterest

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
до маслинка: ( преди 8 години )
1 rate up comment 7 rate down comment
маслинка ( преди 8 години )
Какъв е цвят на кожата - маслина. Зеленикав ли?????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати