Здраве и красота

Няколко трика за права коса без преса

За повече мекота и блясък

25.08.2015г. / 13 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата коса е тази, която е добре подхранена, лъскава и мека. В желанието си да имаме идеално права коса, ежедневно нанасяме върху нея стилизанти или я третираме с преси и маши. Споделяме няколко трика, които не само ще направят косата ви права, но ще й добавят повече мекота и блясък. 

Водка

Водката е чудесна не само за направата на коктейли, но за изправяне на косата. Всичко, което трябва да направите е да смесите в купичка малко количество водка заедно с балсама или маската за коса. След като престои достатъчно време върху косата ви, изплакнете с чиста вода. Трябва да знаете, че този метод е ефикасен, но при често прилагане може да направи косата суха. 

Кокосовото масло

Кокосовото масло е едно от най-добрите масла за коса. Не само подхранва в дълбочина, но и ще направи косата ви гладка, мека и права. Нанесете малко количество от него върху влажна коса, разрешете и изсушете косата.  

Свързани статии

Сок от целина

Направете си сок от целина и към него добавете малко количество вода. Сипете получената смес в шише с пулверизатор. Напръскайте обилно на суха коса и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Изправяща маска за коса

В купичка смесете:

Маската се нанася върху суха коса (от скалпа по дължината на косата). Оставя се да престои около час и след това косата се измива, както обикновено. 

Коментирай
Свободно време