Здраве и красота

Задръжте сияещата кожа и след лятото

Здравословен начин да бъдем красиви

31.08.2015г. / 09 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако има нещо, заради което особено много обичаме лятото, то е фактът, че кожата ни се променя. И то към много по-добро.

Огромна е разликата между усещането за сухота и дискомфорт, което имаме през зимните месеци и меката на допир, сияеща кожа през топлите дни.

Тъй като знаем колко е кратко лятото в сравнение с по-студените части от годината, пожелахме да намерим начин, с който да запазим приятното усещане за колкото може по-дълго, даже за постоянно.

Представяме ви няколко лесни за изпълнение съвета, с които да се откроявате със сияйна кожа. Ето кои са те.

Свързани статии

1. Сурови плодове и зеленчуци

придържайте се колкото може повече към суровите плодове и зеленчуци. Това, с което се храните, има огромно значение за цялостния ви външен вид. Добавете към менюто си листни зеленчуци и плодове с високо съдържание на витамини.

2. Използвайте домашни ексфолианти

Вместо да купувате пълните с химия и какво ли още не продукти, по-добре отделете 10 минути от свободното си време и дайте свобода на кулинарните си умения. Пригответе сами вашия ексфолиант и редовно почиствайте с него кожата.

3. Изплаквайте лицето със студена вода

Всеки път, в който миете лицето, обръщайте повече студеното кранче. Хладната вода помага за запечатване на влагата в кожата, докато топлата и горещата вода дехидратират.

4. Упражнения

Редовното и обилно изпотяване има положителен ефект не само върху тялото ви, но и върху кожата ви. Научете се да тичате всеки ден или поне да посещавате йога. Медитацията може да ви помогне да възстановите кожата и да запазите нейния блясък заради здравословното кръвообръщение.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати