Здраве и красота

Домашни лекове срещу спукани капиляри

Край на загрозените крака от разширени венички и капиляри!

10.09.2015г. / 15 52ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Разширените венички и капиляри са много често срещан проблем. Тези неприятни лилави „паяжини“ се появяват най-вече по краката, но могат да възникнат и на други места по тялото.

Страдащите от този проблем дами знаят колко трудно е да се отърват от грозните капиляри. За да подобрите здравето на периферните си кръвоносни съдове, а и за да изглеждат краката ви красиви и свежи отново, опитайте някои от следните натурални рецепти срещу капиляри!

Портокали

Портокалите са полезни срещу капилярните звезди. Те съдържат много витамин С, който е важен при лечението на капиляри. Витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

Яжте повече портокали – при всички случаи няма да навреди. Можете да си правите масажи с портокал върху засегнатите места.

Рициново масло

Рициновото масло има силни противовъзпалителни свойства. То стимулира регенерирането на стените на кръвоносните съдове и намалява подуването им. Масажирайте засегнатите места по кожата сутрин и вечер всеки ден.

Синапено масло

Синапеното масло също стимулира кръвообращението и укрепва гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Можете да масажирате 2 пъти на ден засегнатите места. Ще забележите разликата много скоро.

Свързани статии

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е сред най-лесно достъпните средства за лечение на спукани капиляри в домашни условия. Той видимо подобрява вида на периферните кръвоносни съдове като намалява подутините, възпаленията и подобрява циркулацията на кръвта в засегнатите области под кожата.

Гуава

Консумацията на гуава помага в случаите на поява на разширени венички и спукани капиляри. Тя също е много добър доставчик на витамин С, който е важен за кръвоносните съдове.

Гуавата е богата още на витамин К, който спомага за по-доброто оросяване на тъканите в тялото и кожата. Това е важно от гледна точка предотвратяването на промяна на цвета на кожата.

Коментирай