Здраве и красота

Как да се справим с тъмните устни?

На първо място спрете цигарите

08.09.2015г. / 10 39ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Потъмняването на устните обикновено се среща често след прехвърлянето на 30-те години и е особено проявено при дами, които имат нездравословен навик да държат цигара между устните.

Независимо по каква причина се е получило това потъмняване, не унивайте – има начин да се справите дълготрайно и да върнете розово-червените нюанси в целувките.

Тайната обикновено не се крие в червилата, тъй като те не просто, че са временен вариант, но и е възможно да променят начина, по който изглеждат, поставени върху по-тъмна основа.

Вижте изпробваните ни техники за изсветляване на устните и връщане на здравословния им вид.

Свързани статии

1. Ексфолирайте

Ежедневно ексфолирайте устните, за да премахнете горния слой мъртви клетки, които всъщност са и причината за потъмняване на вашата усмивка. Най-лесният начин е с малко вазелин и мека четка за зъби. Завършете процедурата с нанасяне на истински зехтин за хидратиране.

2. Домашни рецепти

Съществуват безброй много рецепти за козметични продукти, които да приготвите в домашни условия. Паста от лимон и мед върши чудеса, тъй като комбинацията от двата продукта носи едновременно избелващ ефект и хидратиране на устните. Друг вариант е накисване на розови листа в мляко и нанасяне на получената смес върху усмивката. Розата внася розов нюанс и възвръща естественото оцветяване.

3. Внимавайте с козметиката

Постоянното използване на червила и цветни пигменти само може да влоши ситуацията. Ако е възможно, ограничете този тип козметичен продукт за известно време. Ако е важно за вас да имате цвят, то тогава внимателно подберете козметиката, която използвате. Наблягайте повече на познати марки и съдържание на жожоба, Витамин Е и кокос.

4. Намалете кафето

Кафето е един от продуктите, които имат неблагоприятно влияние върху естественото оцветяване както на зъбите, така и на устните. Намалете консумацията на напитката и ограничете червеното вино – ще видите как устните ви малко по малко връщат естествения си розов цвят.

Коментирай