Здраве и красота

Сан ин дзяо – най-женската точка

Подобрява редовността на месечния цикъл

09.09.2015г. / 17 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Умората, ежедневният стрес, неправилното хранене, наднорменото тегло са само част от факторите, които нарушават функциите на матката, яйчниците и щитовидната жлеза. За да бъде една жена красива, здрава и енергична, в тялото й не бива да има дисбаланс.

Китайската медицина е събрала много тайни, чрез които може да се повлияе положително на женското здраве. Една от тях е стимулирането на точката сан ин дзяо. Къде се намира тя? От вътрешната страна на глезена поставете четири пръста над кокалчето.

За да я стимулирате трябва да я масажирате, като с показалеца леко я притискайте. Правете масажа около 10 минути, като може и да редувате краката. Стимулирането на точката не се препоръчва на бременни. Ето и някои от ползите при нейното стимулиране.

Редовен месечен цикъл

Стимулирането на тази точка може да помогне за подобряването на функциите на далака, черния дроб и бъбреците, но също така и до регулиране на менструалния цикъл. Също така ще се радвате на повече жизненост, а според някои специалисти, може да се забави и настъпването на менопаузата.

Прави кожата еластична

Далакът е пряко свързан с еластичността на кожата. Когато редовно стимулирате точката сан ин дзяо, кожата ви ще ви се отблагодари. Задължително включете този малък ритуал в ежедневните грижи за нея.

При намалено либидо

Стресът и хормоналните нарушения са най-честите причини за намаляване на либидото. Благодарение на китайския масаж ще намалите напрежението и желанието ви за любов отново ще се възвърне.

Свързани статии

Помага за зачеването

Ако правите опити за зачеване, не пропускайте да стимулирате точката сан ин дзяо. Така не само ще се подобри функцията на яйчниците, но и притокът на кръв към матката.

При стомашни проблеми

Когато страдате от подуване на корема, чревни разстройства и нарушения в храносмилането, болки по време на цикъл, стимулирайте точката сан ин дзяо.

Снимка: youtube

Коментирай