Здраве и красота

Вълшебна маска с масла и глина съживява косата

За здрава и бързо растяща коса

10.10.2015г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да има гъста, плътна и здрава коса. Днес споделяме една вълшебна домашна маска, която ще стимулира растежа на косата ви и ще я възстанови за кратко време. Ето и основните съставки в нея:

Хума

Хумата е едно от най-големите богатства, с което ни е дарила природата. От хилядолетия се използва за лекуването и облекчаването на различни кожни неразположения и не само. Има много и различни видове хума. Но която и да изберете за вашата маска, знайте, че тя ще спомогне за възстановяването на косата ви.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет често влиза в състава на домашните рецепти за разкрасяване. Благодарение на него косата става по-лъскава, задържа за по-дълго време влагата в косъма и може да облекчи неразположения като пърхот, псориазис и себореен дерматит.

Кокосово масло

Кокосовото масло е с най-високо съдържание на наситени мазнини, витамини и хранителни вещества, полезни за косата. Нанесено върху косата защитава косъма, предотвратява загубата на протеин и го прави по-гъвкав и устойчив.

Свързани статии

Рициново масло

Това е едно уникално масло, което притежава антибактериални и противогъбични свойства, което го прави добра грижа при проблеми като пърхот и заболявания на скалпа. Рициновото масло стимулира и растежа на косата, хидратира я и я прави видимо по-плътна.

Масло от бадем

Бадемовото масло е едно от възможно най-добрите масла за овлажняване не само на кожата, но и на косата. Богато е на омега 6 и омега 9 мастни киселини и подобрява еластичността на кожата.

Запишете си рецептата за маската:

  • 1/2 чаша хума
  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 1 супена лъжица рициново масло
  • 1 супена лъжица масло от сладък бадем
  • 6 супени лъжици ябълков оцет
  • 3 супени лъжици вода

Всичко се разбърква с помощта на дървена лъжица. Може да нанесете маската след като сте измили косата си с шампоан или да я нанесете на суха коса, от корените по дължината и след като оставите да действа 30 минути. След това изплакнете с вода и изсушете.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати