Здраве и красота

Мека кожа на ръцете и краката с продукти от кухнята

Как да направим кожата на ръцете и краката по-млада, жизнена и здрава?

26.10.2015г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Грижите за кожата в много случаи са насочени предимно към лицето. Правим си маски за лице, скраб, мажем се с овлажняващи и подхранващи кремове. А забравяме, че ръцете и краката ни вършат цялата работа, свързана с ежедневието ни. Те също имат нужда от глезене, за да изглеждат добре и със здрава кожа.

В кухнята ни се намират толкова натурални средства, с които да направим кожата на ръцете и краката здрава, млада, жизнена и с равен тен. Ето няколко ефективни съвета за красота за ръце и крака:

Скраб със сурово мляко

Това е много просто, стига да си намерите напълно сурово непастьоризирано прясно мляко. Единственото, което трябва да направите е да втриете млякото в кожата си преди душ. След като млякото се абсорбира добре от тялото ще ви е по-лесно да видите мъртвата кожа и да я отстраните с пемза или друг инструмент за скраб.

Скраб с лимон и сол

Солта е прекрасен начин за ексфолиране на кожата. Лимонът пък спомага за изсветляването и изравняването на тена. Просто поръсете малко сол върху кожата на ръцете и краката. След това изстискайте половин лимон върху тях и започнете да разтривате с кръгови движения.

Това ще премахне грубата кожа и ще направи ръцете и краката ви блестящи и подмладени.

Снимка: iStock

Кори от портокал

В една купичка смесете четвърт чаша прясно мляко и ситно настъргани портокалови корички. Бъркайте, докато стане паста. Приложете тази маска върху ръцете и краката. Нека престои около 20 минути. След това измийте с топла вода.

Свързани статии

Сок от картофи

Направете си прясно изцеден сок от картофи. По-трудоемко е, а и трябват повече картофи за целта, тъй като сокът от тях се изстисква трудно, подобно на този на морковите. Но ефектът е прекрасен. Просто намажете ръцете и краката си със сока, изчакайте няколко минути и изплакнете. Кожата ще се изсветли и ще стане по-блестяща отколкото преди.

Алое вера

Втриването на пресен сок или гел от алое вера помага за заздравяването на кожата на ръцете и краката. Можете дори да си направите паста от листата на растението като ги смелите съвсем ситно.

Сода за хляб

Смесете една лъжичка сода за хляб с малко вода. Разбъркайте добре и нанесете с кръгообразни движения по ръцете и краката. След като направите масажа, оставете да подейства около 10 минути и изплакнете. Можете да разтриете петите и с пемза, докато содата е върху тях. Така ефектът ще е още по-голям.

Коментирай