Здраве и красота

Как да си направите идеалните небрежни къдрици?

5 стъпки за перфектни къдрици

26.10.2015г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Небрежните и закачливи къдрици са много секси и придават младежки вид на цялостната визия. Как да си ги направите лесно преди да излезете сутринта?

Оставете косата леко влажна преди да си легнете

Не се изкушавайте да изсушите напълно косата със сешоар. Оставете я да изсъхне на стайна температура. Ако си легнете с леко влажна коса – още по-добре. Когато се събудите косата ви ще е с леко вълниста текстура на косъма. Така ще ви е много по-лесно да оформите къдриците с маша или преса преди да излезете. Ще отнеме много по-малко време.

Спете с усукана на небрежен кок коса

Можете да си направите кокче с мокра или суха коса. И в двата случая ще стане, но с мокра коса къдриците ще са доста по-изразени. Междинният вариант – да увиете косата в кок, докато е влажна, е най-приемлив, особено в по-студени дни.

Лошото при този подход е, че обикновено прекалено стегнатият кок причинява спад в обема в основата на косъма. За да избегнете това, направете кока по-хлабав. Постарайте се да усучете дължината на косъма без да стягате ластика.

Използвайте различни размери маша

Според някои фризьори старомодната продълговата маша с щипка върши най-добра работа в случая с небрежните къдрици. Ако използвате поне два вида маши – по-дебела и по-тънка, ще постигнете неотразим ефект. Накрая разрошете къдриците с пръсти и напръскайте съвсем леко с лак за коса.

Къдрете на различни места

Недейте да следите някаква строга линия, когато правите къдриците. Хванете неравномерно разположени кичури и накъдрете тях. Нека се подават от различни места. Така косата изглежда по-жива и енергична. Освен това, подаващите се от различни места къдрици допринасят за допълнителен обем и изглеждат по-естествено.

Внимавайте с лицето

Много е важно да направите най-добрите къдрици около лицето. Първите кичури са най-важни, защото те допринасят за цялостното възприятие на лицето. Всъщност, къдриците в останалата част от косата не са толкова важни, колкото тези отпред. Търсете съвършенство около лицето!

Коментирай