Здраве и красота

Как да намалим времетраенето на менструацията?

Няколко трика, с които да съкратите времето на цикъла си

16.11.2015г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Никоя жена не иска да чака цяла седмица, че и повече, докато менструацията й спре! Има толкова приятни неща за вършене, а цикълът само ги възпрепятства.

Какво можете да направите, за да накарате цикъла си да спре по-бързо?

Оргазми, оргазми...

Оргазмите предизвикват спазми в малкия таз и гениталиите, които предизвикват преждевременно спиране на цикъла. Е, няма да спре още на втория ден, но значително ще намалее.

Оргазмите действат още като изтласкват по-бързо кръвта извън тялото и свиват тъканите.

Акупунтура

Акупунктурата, направена по правилния начин, помага за намаляване продължителността и интензитета на цикъла. За норма се смята продължителност на менструацията не повече от седмица, но ако успеете да я сведете до 5-6 дни ще е най-добре.

Променете хранителния си режим

Промяната в диетата оказва влияние върху месечния цикъл. Опитайте да пиете повече билков чай. Той успокоява кръвообращението и намалява кървенето. Това освен всичко успокоява и неприятните спазми по време на цикъла.

Упражнявайте се

Колкото и да си мислите, че упражненията ще причинят силно течение – това не е така. Дори се случва тъкмо обратното. Цикълът намалява и постепенно спира. Най-тежките и изтощителни упражнения не са за препоръчване, но стабилното натоварване определено влияе на цикъла и го прекратява по-рано.

Свързани статии

Прием на противозачатъчни

Противозачатъчните таблетки имат регулиращо действие спрямо цикъла. Ако менструацията ви продължава твърде дълго, тези таблетки ще ви помогнат да го намалите до по-кратки срокове.

Използвайте превръзки вместо тампони

Тампоните създават лъжливо усещане за по-слаб цикъл, защото потискат кръвотечението и го оставят вътре в тялото, попивайки една част от него. Истината е, че именно заради това в много случаи цикълът продължава да се „източва“ дори повече от 7 дни, докато цялата излишна кръв се отцеди от тялото.

Коментирай
Свободно време