Здраве и красота

Често срещани кожни неразположения на гърдите

Какво причинява появата на фиброми

02.11.2015г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всекидневно се грижим за кожата на тялото и лицето си, но сякаш забравяме за кожата на деликатните места, която също се нуждае от нашето внимание.

Кожата на и под гърдите изключително нежна, а в ежедневието ни има редица фактори, които допринасят за нарушаване на нейните красота и здравина. Кои са най-честите кожни неразположения в тези области и как да се справите с тях?

Обрив и гъбични инфекции

Върху кожата под гърдите (там където минава обикновено банелът на сутиена ви) много често се появяват кожни раздразнения. Независимо дали времето е топло, спортувате или се потите по-интензивно, тези области са предразположени към потене. Триенето на бельото и потенето увреждат горния слой на кожата, като по този начин се появяват гъбични инфекции.

Може да ги разпознаете при наличието на неприятна кисела миризма, както и при появата на обриви. За да предотвратите появата им е важно не само да спазвате отлична лична хигиена, но и предварително нанасяне на бебешка пудра, което ще намали отделянето и задържането на потта в тези деликатни области.

Раздразнена кожа

Раздразнената кожа в областта под гърдите придружена със зачервяване и сърбеж отново може да се дължи на изпотяване, но също така и на алергична реакция от нанасянето на лосиони за тяло, перилни препарати, сапуни.

И в тези случаи е важно да нанасяте пудра за тяло, но също така обърнете внимание дали раздразнената кожа не е в резултат на козметика или перилния препарат, който ползвате.

Свързани статии

Себорейна кератоза

Това са доброкачествени образувания, които могат да се появят във всяка една част на тялото ви с изключение на стъпалата и дланите. Приличат на брадавици, понякога предизвикват сърбеж и дразнене и могат да бъдат възпалени от допълнителното триене на дрехите върху тях. Състоянието е лечимо, но изисква консултация с дерматолог.

Фиброми

Появата на фиброми по кожата под гърдите е често срещано неразположение. Те се получават в резултат на всекидневното триене на сутиена. Те могат да се появят и в други части на тялото, там, където има често механично триене на дрехи и накити.

Премахват се хирургически, но вече се предлагат и много други неинвазивни методи за тяхното елиминиране. Обикновено не сърбят и не болят, освен ако не бъдат разранени.

Коментирай