Здраве и красота

Как да си направите серум, балансиращ хормоните?

За повече енергия, добро настроение и нагласа

18.11.2015г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем в хармония със себе си и тялото си, трябва хормоните ни да бъдат в баланс. Това може да се постигне чрез правилно хранене, редовна физическа активност, медитация (освен ако страдате от хормонални нарушения, което изисква специална терапия, но в тези случаи храненето и спортът са от ключово значение).

Към всичко това трябва да добавим и силата на някои етерични масла, които ни помагат да се чувстваме добре, но и по естествен път да контролираме хормоните.

Следващият балансиращ серум съдържа едни от най-ценните уханни масла, които доказано имат положителен ефект върху физическото и емоционално здраве. Той съдържа:

Масло от мащерка, което спомага за контрола на производството на прогестерон при двата пола; когато този хормон не е в баланс може да се появяват неразположения, като промени в настроението, умора, дори покачване на телесното тегло.

Свързани статии

Масло от градински чай – за регулиране на хормоните, при следродилна депресия, нередовна менструация и други.

Масла от иланг иланг и вечерна иглика за повишаване на енергийните нива.

Как да си приготвите ароматния серум?

В стъклен флакон с капкомер или в бурканче с капак комбинирайте:

  • 30 капки масло от вечерна иглика
  • 30 капки масло от градински чай
  • 30 капки масло от мащерка
  • 30 капки масло от иланг иланг

Разбъркайте маслата добре и съхранявайте на тъмно и хладно място. Нанасяйте два пъти дневно по 5 капки в областта на шията с леки масажни движения. Ако предпочитате може да поставяте маслата не върху кожата си, а в ароматна лампа.

Коментирай