Здраве и красота

Трикове и съвети за красив маникюр у дома

Как да оформим и лакираме ноктите правилно?

14.11.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Идеалният завършек на красивия външен вид на една дама е маникюрът. Той дава изтънченост и женственост на женските ръце. Невинаги имаме време и средства да посещаваме всяка седмица салона за красота и да си правим професионален маникюр. Но можем да последваме някои съвети и хитрости за домашно направен красив маникюр.

Пилете ноктите заедно с лака

Това не е шега. Колкото и странно да ви звучи, ноктите са по-здрави, когато са лакирани и пиленето ще е по-безопасно за тях. Така ще избегнете риска от разслояване и начупване на ноктите по време на изпиляване и оформяне.

Ако имате по-чупливи нокти е по-добре да заобляте краищата им. Колкото и да ви се иска да имате квадратни нокти, ако те са чупливи, това не е правилната форма за вас. Колкото по-овални и гладки са краищата, толкова по-малък е рискът от чупене във вашия случай.

Използвайте нокътя на палеца

Всички знаем колко е неприятно дебел слой от лака да „наводни“ кожичките отстрани. Ако това стане се започва едно безкрайно чистене с клечки за зъби, клечки за уши, тампони с лакочистител и какво ли още не.

Най-лошото е, когато по този начин развалим останалата част от лака или пък премахнем прекалено голям слой от излишния лак като по този начин се покаже част от нокътя.

За да избегнем това е най-добре да използваме върха на нокътя на собствения си палец. Контролът на движенията е много по-прецизен. Затова оставяйте ноктите на палците последни за лакиране. Така ще можете много по-добре и качествено да почистите останалите нокти, ако това се наложи.

Не набръчквайте

Снимка: iStock

Лесно е да се каже, но е трудно да се постигне. Много често набръчкваме лака, защото го докосваме или размазваме, когато проверяваме дали е изсъхнал.

За да избегнете това трябва да оставите максимално дълъг интервал между отделните слоеве лак, както и да изчакате крайният резултат. За да проверите най-безопасно дали лакът е изсъхнал, използвайте долната си устна. Преди това я навлажнете добре, за да не се получава излишно триене.

Ако усещате лепкав допир, значи лакът ви не е напълно изсъхнал. Когато усетите, че лакът е студен и гладък без да създава и най-малко триене при допир, тогава е напълно изсъхнал.

Другият начин за проверка е като допрете два различни нокътя откъм лакираната им страна. Това се прави след като сте изчакали достатъчно време, а не след няколко минути. Ако лакът е добре изсъхнал, няма да усетите лепкав допир на двата нокътя.

Свързани статии

Почистване на боядисани нокти и пръсти

Сега е сезонът на тъмните нюанси лак. Всички знаем колко трудно се почистват те. Дори да премахнем основния пласт лак, боядисването на нокътната плочка и кожичките е почти неизбежно.

За да почистите по-лесно боядисаните участъци, разтворете сода за хляб в чаша вода или легенче за маникюр. Потопете пръстите си за няколко минути, след това с нежна четка за почистване на нокти разтрийте пръстите и ноктите си.

Така много по-лесно ще почистите, отколкото да сапунисвате безкрайно ръцете, което ще направи кожата суха и напукана.

Коментирай