Здраве и красота

Нежна ексфолираща маска срещу черни точки с индийско орехче

Как да премахнем черните точки и лъщенето?

03.12.2015г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мазната кожа е неприятен проблем. Тя не само причинява дискомфорт заради непрекъснато лъщящото ви лице, но и създава условия за натрупване на черни точки. При недобро почистване черните точки се възпаляват и прерастват в гнойни и болезнени пъпки.

Как да се отървете от черните точки?

Преди всичко кожата трябва да се ексфолира непрекъснато и редовно. Можете да направите това много лесно и по природен начин като втривате смес от лъжица захар и лъжица зехтин в кожата си. Нежната паста, която се получава от тази смес, действа почистващо на кожата, извлича излишния себум и едновременно хидратира.

След това си направете маска срещу черни точки

Снимка: iStock

Най-добре в този случай действа индийското орехче. То помага да премахнете мазнината и себума от кожата на лицето като потиска секрецията на нови такива. Млечната киселина в прясното мляко пък помага за премахването на мъртвия слой клетки от епидермиса. Така ще дадете тласък на новите клетки да се развият и да направят кожата ви още по-мека и гладка.

Свързани статии

Ще ви трябват още сода за хляб, сок от пресен лимон, захар, сол и заквасена сметана.

Смесете първо сухите съставки, разбъркайте ги добре. След това мокрите. Накрая смесете всички заедно като бъркате много енергично, за да смесите всички продукти и да се получи паста.

Приложете върху кожата с леки кръгообразни и масажиращи движения. Концентрирайте се върху черните точки и наблегнете на тях. След това нежно изплакнете с хладка вода. Правете това през ден за около 5 минути. Насладете се на чистото си лице!

За аромат можете да добавите и малко канела.

Коментирай
Свободно време