Здраве и красота

Лечение на женските болести с Шуслерови соли

Вижте съветите на най-популярния немски шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл

24.11.2015г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Най-популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл, пристигна в България за пети път по покана на Европейското общество по интегративна медицина. В своята поредна визита тя ще изнесе безплатни образователни лекции в София (23.11, НДК, зала №6), Пловдив (27.11, х-л „Санкт Петербург“), Варна (25.11, х-л „Черно море“), Бургас (26.11, Културен дом на нефтохимика) и Велико Търново (24.11, Голямата зала на общината).

Пред широка публика тя ще предаде дългогодишния си опит в лечението на различни остри и възпалителни процеси на женската полова система. Екипът на Az-jenata.bg имаше възможността да присъства на специално организираната пресконференция и да се запознае в дълбочина с проблематиката на женското здраве, но и с това как тя може да бъде навременно овладяна.

По данни и информация за здравето на жените в Европейския съюз заболяванията на женската полова система водят до сериозно влошаване на качеството на живот, като в редица случаи застрашават и репродуктивните възможности. Причини за репродуктивни проблеми вследствие на патология най-често са: възпалителни процеси и инфекции, ендометриоза, аномалии на яйчниците, хормонален дисбаланс при поликистозни яйчници и др.

Отлагането на бременността на все по-късен етап е сред причините за скока в заболяванията от миоми и кисти на яйчниците. Много жени търсят помощ поради възпалителни заболявания на влагалището или шийката на матката, които могат да доведат до безплодие или извънматочна бременност.

А под влияние на неблагоприятни фактори от околната среда, стрес и заболявания, все по-често се наблюдава преждевременно навлизане в пременопауза и менопауза, които могат да отключат сърдечносъдови заболявания, остеопороза, рак на гърдата и др.

Как с природолечение може да се съхранят репродуктивните възможности и да се излекуват редица заболявания, без да се стига до хирургична намеса и до редица неблагоприятни за здравето на жената последствия?

Графиня Ангелика Волфскийл дава своите съвети по тези проблеми въз основа на дългогодишната си практика с природни методи, хомеопатия, китайска медицина, ирисова диагностика, аюрведа, Шуслерова терапия и др. Ендометриозата е едно от заболяванията, което може да доведе до безплодие. При него маточната лигавица се разраства извън маточната кухина. Среща се при около 10% от жените в репродуктивна възраст.

Коментирай