Здраве и красота

Какво правят супермоделите за красива кожа?

Ако искате кожата ви да изглежда здрава и жива, правете тези неща!

09.12.2015г. / 08 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Искате да имате кожа като на супермодел? Красавиците от модния подиум и кориците на списанията изглеждат перфектно! Мислите, че това се дължи единствено на грима и фотошопа?

Е, грешите! Истинските супермодели се стараят да поддържат кожата си красива, защото това е от основно значение за тяхната работа.

Какво трябва да правите всеки ден, за да изглежда кожата ви гладка и сияйна като на супермодел?

Овлажнявайте и хидратирайте редовно

Това е от голямо значение за еластичността и младостта на кожата. Хидратирането прави кожата здрава, жива и сияйна. Ключът към здравата кожа е овлажняването. Понякога дори то е по-важно от прибягването до крем против бръчки, защото водата е основна съставна част от тялото и кожата. Без нея никой крем против бръчки няма да ви помогне.

Упражнявайте се

Редовните упражнения са от значение не само за поддържането на теглото и мускулния тонус. Те играят важна роля и за здравето и красотата на кожата. Колкото повече се упражнявате, толкова по-стегната кожа ще имате.

Освен това, когато тренирате, кръвообращението се ускорява, а това от своя страна захранва всяко кътче на кожата с кислород и полезни вещества.

Намалете сладкото и спазвайте оптимално тегло

Диетите с йо-йо ефект са най-големият враг на красивата и здрава кожа. Колкото повече си позволявате да пълнеете и отслабвате рязко, толкова по-лош вид и здравина ще има кожата ви.

Захарите от друга страна са огромен враг на кожата. Те са в основата на появата на бръчки и фини линии. Това се дължи на процес в тялото – гликиране, при който се образуват молекули на захарта в кръвта, които разрушават колагена и еластина – двата най-важни компонента за здрава и млада кожа.

Използвайте тоник вместо измиващ лосион или гел

Измиването на кожата на лицето вечер е много важно. Спането с грим е недопустимо. Много жени пропускат миенето на лицето сутрин. Други пък мият кожата на лицето отново с изсушаващ гел.

Спрете да правите това, ако искате кожата ви да е като на модел. Много модели споделят, че използват тоник за освежаване на кожата рано сутрин и премахване на излишния себум, образуван през нощта.

Свързани статии

Пропускайте слънцезащитния крем

Колкото и невероятно да звучи, пропускането на слънцезащитния крем от време на време е полезно. Това е така, защото ежедневната му употреба запушва порите и създава условия за развитие на бактерии.

Когато сте сигурни, че няма да се излагате на рисковете от слънчевото греене, особено в топлите дни, пропускайте прилагането на крем с UV-защита.

Коментирай