Здраве и красота

Домашни тестове за бременност

Тест с листа от глухарчета

09.12.2015г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато жената зачене, при нея настъпват както физически, така и психически промени. Докато някои дами усещат от първите дни, че очакват бебе, за други е необходимо да минат седмици, за да забележат някакви физически признаци за наличието на бременност.

Въпреки че в аптечната мрежа може да намерите съвременни, бързи и сравнително точни тестове за бременност, има някои домашни трикове, които могат да ви подскажат евентуална бременност. Вижте някои от тях.

Тест с листа от глухарчета

За ранно определяне на бременността листата от глухарчета могат да бъдат ефективно средство за потвърждаване. Нарежете няколко свежи листа от глухарче и ги поставете в пластмасова чашка, без да я излагате на пряка слънчева светлина.

След това се изпишкайте в чашката, като количеството на урината трябва да бъде толкова, че да покрие листата. След 10 минути проверете листата. Ако върху тях има червени подутини, най-вероятно сте бременна.

Тест с белина

В чиста чаша смесете белина и урина. Ако сместа започне да се пени, значи имате повод за радост или най-малкото трябва да си закупите тест за бременност от аптека, за по-голяма сигурност.

Свързани статии

Тест с паста за зъби

Пастата за зъби също може да бъде част от вашия домашен тест за бременност. В пластмасова купичка или чаша смесете една супена лъжица бяла паста за зъби и урина. Ако пастата започне да посинява, посетете вашия лекар.

Тест със захар

Този домашен тест за бременност е важно да се направи с първата урина за деня. В купичка сложете 2-3 супени лъжици захар на кристали и урина върху нея. Ако захарта не се разтваря и образува бучки, купете си медицински тест за бременност, защото най-вероятно очаквате бебе.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
cveti ( преди 6 години )
az pobvah s soda i mise poluchi a sega probvah s belina i tq stana chervena nz dalisam bremena
отговор Сигнализирай за неуместен коментар