Здраве и красота

Храни, съдържащи повече мазнини от една поничка

Мазнини, които обаче са полезни, за разлика от тези в поничката

10.10.2016г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пържените и сладките храни са доказано вредни. Мазнините, които се съдържат в тях са в основата на множество заболявания и състояния. Знаем, че трябва да казваме не на тези храни, но изкушението е огромно.

Не всички мазнини обаче са вредни. Има такива, които не само не разболяват организма ви, но му помагат да оптимизира здравословното си състояние. Кои са храните, в които се съдържат повече мазнини от тези в една поничка, в която има приблизително 14 грама мазнини?

Половин авокадо

Мазнините в авокадото са много полезни. То съдържа големи количества мононенаситени мастни киселини. Само в половин авокадо има цели 15 грама мазнини, но те са полезни, което ги прави подходящи за контролиране на холестерола, пише womenshealthmag.com.

Половин авокадо на ден помага за стопяване на мазнините около талията. За дамите това е особено важно.

Три яйца

В 3 броя яйца се съдържат повече мазнини, отколкото в една поничка, но не какви да е, а полезни! Ако изядете 3 яйца за закуска ще снабдите организма си с 14 грама полезни мазнини, които се разграждат по-бавно и създават усещане за ситост по-дълго време.

Свързани статии

Дванадесет маслини

В 12 броя маслини се съдържат около 15 грама мазнини, повечето от които мононенаситени. Те са в пъти по-полезни от мазнините в поничката, която възнамерявате да изядете. Помислете отново! Здравословните мазнини не само са необходими на тялото, те са в състояние да върнат здравето му.

Две супени лъжици фъстъчено масло

В 2 супени лъжици има 16 грама мононенаситени мазнини. Хубавото на фъстъченото масло е, че не само е полезно, но и засища. То ще ви накара да се усмихнете рано сутрин и да утолите жаждата за нещо вкусно.

Доказано е, че фъстъченото масло предпазва от сърдечносъдови заболявания и диабет тип 2.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време