Здраве и красота

Детоксикиращи съставки, които да добавяте към водата

Добавете аромат на канела

07.01.2016г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът, нездравословният начин на хранене, намалената физическа активност, вредните навици са причина за натрупването на токсини в организма. Те от своя страна са причина за появата на умора, често боледуване, задържане на излишни течности, покачване на телесното тегло и други.

Тъй като водата е една от най-консумираните напитки, споделяме няколко незаменими съставки, които да добавяте към нея за детоксикиране и прочистване на тялото.

Лимон

Не само че цитрусовият плод детоксикира, той е богат на важния за имунитета и красотата на кожата витамин С. Също така витаминът спомага за балансирането на рН в организма. Добавяйте пресен лимонов сок към сутрешната чаша вода, чай, а защо не и кафе.

Магданоз

Магданозът е естествен диуретик, богат на минерали и витамини, сред които витамин С, витамини от групата В, витамин К, D, бета-каротин, хлорофил и фолиева киселина.

Грейпфрут

Грейпфрутът съдържа глутатион, протеин, който помага на черния дроб да произвежда повече детоксикиращи ензими. Добавяйте пресен сок от грейпфрут към освежаваща чаша вода, не само за повече здраве и енергия, но и когато искате да изгорите няколко излишни калории.

Джинджифил

Друга чудна съставка, която е добре по-често да добавяте към чашата вода е джинджифилът. Той действа противовъзпалително, успокоява стомаха, стимулира храносмилането. Неговият лек пикантен вкус ви помага чрез изпотяването да детоксикирате тялото си. Също така ароматната подправка спомага и за подобряване на метаболизма.

Свързани статии

Ананас

Екзотичният плод е богат на бромелаин. Това е ензим, който спомага за прочистване на кръвта, намалява отоците и възпалителните процеси в организма и подобрява храносмилането.

Канела

За канелата се смята, че помага на тялото да предотврати натрупването на мазнини и токсини. Също така е доказано, че спомага за регулиране нивата на кръвната захар. Добавяйте от нея към всички ваши напитки, както и към водата, в комбинация със свежи парчета плод.

Снимка: istock

Коментирай