Здраве и красота

Грешки при употребата на сух шампоан

Как правилно да го използваме?

29.02.2016г. / 12 57ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сухият шампоан е средство, което идва на помощ, когато косата ви се нуждае от спешно миене, но няма време за това или просто не е дошло времето ѝ за миене. Много жени се притесняват да мият често косата си, за да не я съсипят.

Но при употребата на сух шампоан често се допускат грешки, които пречат на това да се насладите на пълните му свойства. Кои са грешките, които да не допускате?

Пръскате сух шампоан само в корените

Засушаването на корените е решение на проблема мазна коса, но само донякъде. За да издържи най-дълго косата ви без къпане е необходимо да напръскате със сух шампоан по цялата дължина на косъма. Само така ще се премахне мазнината, а косата ви ще изглежда по-чиста за още ден.

Не разресвате сухия шампоан

След като нанесете сухия шампоан е необходимо да разрешите косата, за да разнесете продукта до всички точки на косъма. Така той ще полепне добре по скалпа и ще прояви пълния си потенциал.

Решите прекалено енергично

Прекалено енергичното разресване на косата изтръсква продукта от косъма и намалява неговия ефект. Срешете косата леко и нежно. Освен за правилното действие на сухия шампоан, това е полезно и за косъма. Така няма да го нараните и накъсате.

Снимка: iStock

Пръскате сух шампоан без да повдигате косата

Повдигането на кичурите позволява достъп до всяко кътче на косата. Така продуктът ще подейства най-добре. Омазняването не се вижда само от горната страна на косата. То започва откъм скалпа, затова е нужно да пръскате и там.

Опитвате се да добиете обем като разрошвате косата в корените

Вместо това трябва да обърнете главата си надолу и да впръскате сух шампоан откъм скалпа. След това разтрийте с ръце и обърнете косата си обратно на мястото ѝ. Така ще получите максимален обем.

Пропускате бретона

Бретонът е най-бързо омазняващата се част от косата. Не го пропускайте, защото ако оставите него мазен, няма да има значение дали сте засушили косата със сухия шампоан или не – тя ще изглежда цялостно мръсна.

Нанасяте сух шампоан всеки ден

С този продукт не трябва да се злоупотребява. Той не е предназначен за ежедневна употреба. Сухият шампоан може да предизвика затваряне на порите на кожата, сухота, нацепване, дразнене и сърбеж, ако бъде използван твърде често. Няма как да избягате от миенето на косата.

Коментирай
Свободно време