Здраве и красота

5 упражнения за релаксация и възстановяване

Енергичен старт на деня

14.03.2016г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adme.ru

Снимка: adme.ru

От това как започва денят ни зависи и как ще се чувстваме през останалите часове. Първото нещо, за което си мислим сутрин е чаша ароматно кафе. Но наред с него е добре да помислим и за лека ободряваща гимнастика, която да даде един енергичен старт на деня.

Споделяме няколко чудесни упражнения за повече бодрост, които имат и лечебна цел. Те ще помогнат на тялото и духа ви да се възстановят и ще ви подготвят за новите предизвикателства на деня.

Отделете си всяка сутрин само 10 минути, в помещение, което предварително сте проветрили и след като леко сте загрели за гимнастиката.

Упражнение 1 – Усуквания

Леките усуквания ще ви помогнат да релаксирате ръцете и раменния пояс. Заемете разкрачен стоеж, краката трябва да са на ширината на раменете. Започнете леко и бавно да усуквате тялото си на една страна, като постепенно увеличавайте интензивността.

Не забравяйте да редувате посоките на усукване. Започнете с малко повторения, като постепенно всеки ден може да ги увеличавате.

Упражнение 2 – Като пашкул

Следващото упражнение ще ви помогне да релаксирате гръбначния стълб и по-специално в областта на плешките. Как се изпълнява? Легнете върху постелка за гимнастика и поставете ръцете си така, както е показано на картинката. Краката са леко свити в коленете.

Бавно започнете да повдигате горната част на тялото, а след това се връщате в изходна позиция. Повдигането трябва да е на около 15-20 см от пода. Дишайте бавно и дълбоко. Започнете с 2-3 серии с по 5 повторения.

Упражнение 3 – Разтягане

С това упражнение може да завършите или да го изпълнявате между останалите. Легнете на постелка за гимнастика и изпънете тялото. Ръцете трябва да са разположени от двете страни на главата ви, максимално изпънати и с леко преплетени пръсти.

Изпънете хубаво тялото си, разтягайте, бавно, без да усещате дискомфорт. Направете това упражнение няколко пъти.

Упражнение 4 – Наклони

Едно упражнение, което е познато и лесно за изпълнение. То ще ви помогне да укрепнете гръбначния стълб, долната част на гърба и сухожилията. Заемете разкрачен стоеж, краката трябва да са на ширината на раменете. След това бавно започнете да изпълнявате упражнението. Продължителността и повторенията зависят от вашата енергия и желания.

Свързани статии

Упражнения 5 – Кобра

Упражнение за укрепване на гръбначния стълб, гърба и подобряване на гъвкавостта. Легнете по корем с изпънати и събрани крака. Ръцете поставете напред.

След това започнете леко да повдигате торса, като леко се подпирате на ръцете си, които са свити в областта на лакътя. Задръжте няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Бавно, дишайки дълбоко.

По материали от adme.ru

Коментирай