Здраве и красота

Как да отгледате по-плътни и гъсти вежди?

Няколко съвета за подхранване на веждите

16.03.2016г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Веждите са незаменим аксесоар, който неминуемо носим ежедневно на лицето си. Те подчертават погледа и изразителността на лицето. Дебелите, плътни и изразителни вежди невинаги са леснопостижими. След години скубане и изтъняване връщането към плътните вежди може да се окаже проблем.

Ако сте решили да си отгледате отново плътни вежди, но срещате проблем с гъстотата, вижте какво трябва да направите! Подхранването на веждите става с няколко стъпки, които трябва да се следват всеки ден.

Рициново масло

Рициновото масло е много богато на полезни протеини, витамини и мастни киселини. Антиоксидантите в него подхранват косъма и фоликулите в дълбочина, което позволява по-здравословното израстване на веждите, дори на онези косъмчета, които отдавна не са се появявали.

Лицето е изложено на стотици хиляди бактерии и микроорганизми всеки ден, тъй като е напълно открито за атмосферните условия. Антиоксидантите се борят с тези вредни микроби като по този начин улесняват растежа на веждите.

Мажете веждите си с рициново масло всеки ден с масажни движения за около 2-3 минути. Оставяйте маслото да подейства 30 минути и след това изплаквайте.

Кокосово масло

Кокосовото масло е сред най-полезните за кожата и организма въобще. То е много богато на витамин Е, който прави веждите и косата невероятно плътни и жизнени. В кокосовото масло се съдържат множество антимикробни вещества, които спомагат за бързия растеж на косъма и предпазват космените фоликули от вътрешни инфекции.

Мажете веждите всеки ден с кокосово масло в продължение на поне 2 месеца и ще се убедите в резултата.

Алое вера

Алое вера е изключително полезно растение, съдържащо в себе си множество ензими. Единият от тях – алоенин, помага до голяма степен в израстването на косъма. Плътността и лъскавината на веждите се подобряват след няколко седмици прилагане на гел от алое вера.

Сок от кромид лук

Лукът е много богат на сяра. Тя от своя страна помага на косата и веждите да растат по-здрави и жизнени. Сярата подобрява кръвообращението, с което подхранването на косъма става по-качествено.

Изстисквайте сока от 1 глава лук и го прилагайте внимателно върху веждите. Не трябва да попада в очите, тъй като люти силно. Изчакайте сокът да изсъхне напълно, след това изплакнете. Правете това всеки ден в продължение на 1 месец.

Свързани статии

Зехтин

Зехтинът е универсален лек за много неща. Ползваме го ежедневно в кухнята си, така че е леснодостъпен.

Зехтинът е много богат на витамини А и Е, които са изключително важни за растежа на косъма. Мажете веждите с половин чаена лъжичка зехтин всеки ден и оставяйте за около 30 минути. Можете да смесите с малко мед за по-добър ефект.

Снимки: iStock

Коментирай