Здраве и красота

Защо Жизел Бюндхен избра спирулина?

Една суперхрана, която ни прави по-здрави и същевременно потиска апетита

05.04.2016г. / 10 51ч.
Михаела Лазарова
Защо Жизел Бюндхен избра спирулина?

За да бъдем здрави, енергични и добре изглеждащи, ние се нуждаем от поне една суперхрана в дневното си меню. Такава може да бъде спирулина. Знаете ли, че спирулина е една от най-древните форми на живот на земята? Тя е вид синьо-зелено микроводорасло, което е мощен производител на кислород.

Спирулината отчасти е отговорна и за това другите първи форми на живот на нашата планета да оцелеят и да се развият. Този факт сам по себе си би трябвало да е достатъчен, за да я легитимира с названието „суперхрана“. Полезните водорасли могат да бъдат приемани в различни форми.

Достъпни са за закупуване в магазините за здравословни храни, специализирани отделения за био продукти в супермаркетите, магазините за хранителни добавки, аптеките. Спирулина се среща под формата на тъмнозелен прах, който можете да добавяте към вашите полезни смутита например или да бъде приемана като хранителна добавка под формата на таблетка, както е при FOOD.

Спирулина е наричана суперхрана, защото носи уникални здравословни ползи. Съдържа 55 – 70% протеин и е комбинация от 8 задължителни и 10 препоръчителни аминокиселини. Съдържа още големи количества витамин В12, желязо, калций, фосфор и уникален протеинов комплекс, който може да се открие само при синьо-зелените микроводорасли.

Богата е на антиоксиданти, които забавят стареенето. Когато приемате от водораслите под една или друга форма, веднага ще усетите тялото си енергизирано. Ще се повиши физическата ви издръжливост, чувството за умора е значително понижено и не на последно място, подобряват функцията на храносмилателната система. При по-дългосрочна употреба, имат ценни прочистващи функции и поддържат нивата на pH на тялото в нормални граници.

Това е идеалната суперхрана за преходните сезони, когато организмът ни се нуждае от повече полезни хранителни елементи, а ние от енергия. Ако често спортувате, преди или след спорт приемайте спирулина. Преди физическа активност ще повишите вашата издръжливост, а след спорт, тялото ви ще се възстанови по-бързо.

Всички сме чували за тайните за красота и здраве на холивудските звезди. Голяма част от тях се доверяват на спирулина. Последната знаменитост, която сподели, че активно използва тази суперхрана е известният супермодел Жизел Бюндхен.

Тя е в топ форма не само благодарение на редовните занимания със спорт и здравословното хранене. Самата Жизел споделя, че тайната на нейното здраве и красота се дължи на чудотворното действие на спирулината, защото въпросната съставка потиска и апетита.

Как да я добавите към диетата си?

Както с повечето суперхрани, имате няколко варианта на прием. За закуска или между храненията може да си приготвяте здравословен шейк, който да комбинира всичките задължителни витамини за деня в едно базово питие с идеята да изпълните минималната квота за здравословно хранене за деня.

Спирулина на прах прави шейковете по-гъсти, хранителни и помага да постигнете желаната консистенция на микса. За да бъде напитката ви приятна добре е да добавите към нея нещо по-сладко, но здравословно, като малко мед, пресен ябълков или портокалов сок. Когато си приготвяте смутита със спирулина отново добавете по-сладки плодове, като банани, праскови, кайсии.

В случай, че не разполагате с време, в което да приготвяте подобни напитки, приемайте суперхраната под формата на таблетки. От тях ще получите същите хранителни стойности като от спирулината на прах, а и са удобни за носене в дамската ви чанта.

В селекцията на Vital Concept можете да откриете вълшебната спирулина сред съставките на хранителната добавка FOOD, мощен имуностимулант, ежедневен антиоксидант и верен войн срещу токсините, които се акумулират естествено в тялото.

 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати