Здраве и красота

5 продукта, идеални за домашни пилинги

Разкриват красотата на кожата

07.04.2016г. / 08 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

За да поддържате здрава и красива кожа, не е необходимо много време и скъпоструваща козметика или процедури. Отидете в кухнята и ще намерите няколко съставки, които могат да станат част от вашия режим за красота.

С тях може да приготвяте разнообразни пилинги за кожа, които да разкрият нейната красота и младост. Споделяме няколко чудесни продукта, които да направите част от вашите домашни пилинги.

Бадеми

Бадемът е ядка, която е богата на витамин Е. Той подхранва кожата и възвръща естествения ѝ блясък. Също така е богат и на витамин D, който задържа кожата хидратирана. Смесете смлени бадеми с една чаена лъжица студено мляко, добавете малко лимонов сок и брашно. Използвайте сместа като скраб, а след това измийте лицето си със студена вода.

Орехи

Грубата текстура на орехите е предпочитан ексфолиант на пазара. Те са богати на растителни масла и премахват мъртвите клетки от кожата. В блендер смесете няколко ореха, с малко зехтин и една лъжица мед. Получената маска нанесете върху почистена кожа с леки масажни движения и по желание я оставете да подейства 10 минути, след което я изплакнете с вода.

Боб мунг

Мунг, наричан още зелена грама е богат на витамини А и С, които подхранват кожата и стимулират синтеза на колаген. Направете паста от сварен мунг, смесете я с мед и бадемово масло, и я нанесете върху кожата с леки масажни движения. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете.

Ориз

Оризът е богат източник на витамин Е, К и B6 и помага за освежаването на кожата. Отново в блендер смесете малко ориз с мед. Този скраб е лек, но ефективен ексфолиант и помага да се отървете от всички замърсявания по кожата. Нанесете го върху влажна кожа и масажирайте в продължение на 2-3 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Морска сол

Минералите, присъстващи в морската сол почистват в дълбочина, овлажняват и стимулират клетъчния растеж. Може да я смесите със зехтин или бадемово масло, за да направите скраб за суха кожа. Солта ексфолира, както и подобрява кръвообращението. За целта ще ви трябват няколко зрънца сол.

Свързани статии

Ако са твърде едри, може да ги счукате леко и след това да добавите към тях останалите съставки. Нанесете пилинга върху влажна кожа, масажирайте няколко минути и след това изплакнете с вода.

За да бъде кожата ви винаги искряща и здрава, правете един или два пъти седмично пилинги.

Снимки: istock

Автор: Катрин Тишевишка

Коментирай