Здраве и красота

Хомеопатия в домашната аптечка

Как можем да прилагаме хомеопатия с шуслерова терапия

08.04.2016г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съвременният начин на живот, консумирането на преработени храни, полуфабрикати, бързи храни, стресът, намалената двигателна активност, както и приемът на синтетични витамини и лекарства, потискат имунната и хормонална система. Жизнеността на организма намалява и ставаме по-податливи на различни остри и/или хронични заболявания.

Защото начинът ни на живот и навиците са определящи за здравето ни.

За да сме здрави, голямо значение имат редица външни фактори, като средата, в която живеем, как се храним, до каква степен се поддаваме на стрес, дали приемаме достатъчно течности, имаме ли вредни навици, дали сме физически активни, но и по какъв начин избираме да се лекуваме.

За да поддържаме имунната система в баланс, са подходящи профилактиката и лечението със стимулиращи методи като хомеопатия, Шуслерова терапия.

Хомеопатичните лекарства представляват силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения, тъкани, отрови и други, които носят в себе си специфичното действие, характерно за веществото, от което са получени.

Най-общо казано, действието на хомеопатичното лекарство се състои в подаването на сигнал към организма, който да мобилизира самооздравителните си сили на всички нива – умствено, емоционално и физическо.

Кои хомеопатични лекарства са подходящи за самопомощ?

Във вашата домашна аптечка за настинки, грип, вирусни инфекции, ухапвания от насекоми или за възстановяване след боледувания място могат да намерят тези, които са в ниски разреждания – D6, D10 и D12.

Те намират широко приложение, тъй като бързо повлияват основните симптоми и първопричината на заболяването.

С кои хомеопатични лекарства за първа помощ можем да се погрижим за себе си и близките ни?

В следващите редове ще видите препоръките за домашна хомеопатична терапия на д-р Василка Юрукова, която е водещ специалист по вътрешни болести, хомеопатия и Шуслерова терапия.

От 2000 година тя преподава хомеопатия на лекари и хомеопати в България, САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Също така д-р Юрукова е член на Международната медицинска хомеопатична лига и Европейското общество по интегративна медицина.

Коментирай