Здраве и красота

3 полезни етерични масла срещу бръчки

Как да преборим фините линии и стареенето натурално?

18.05.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стареенето на кожата е необратим процес. Той обаче може да бъде забавен и отложен максимално във времето. Това става с помощта не на синтетични козметични продукти, а на естествени етерични масла от природата.

Кои са най-подходящите етерични масла против стареене?

Арганово масло

Аргановото масло неслучайно носи прозвището „течно злато“. То е мощно средство за борба със стареенето. Има силни антиоксидантни свойства. Помага също при изтощена, суха и боядисвана коса като връща блясъка ѝ.

Аргановото масло е много богато на витамин Е, който е важен не само за косата, но и за кожата. Той има силни антистареещи свойства, които предпазват от ранна поява на бръчки.

Кокосово масло

Кокосовото масло прави чудеса с кожата, косата и общото здраве на организма. То облекчава сухотата и кожните раздразнения, премахва напукването на устните, хидратира в дълбочина и предпазва от стареене.

Кокосовото масло е много богато на важни мастни киселини, които поддържат еластичността на клетките, улесняват и стимулират деленето им и предотвратяват загубата на течности в тях.

С редовната употреба на натурално кокосово масло в грижата за кожата се намаляват бръчките, фините линии и умореният вид на кожата, най-вече около очите и назолабиалните гънки.

Бадемово масло

Бадемите също са много богати на полезни мазнини. Омега-3 мастните киселини в тях предпазват клетките на кожата от стареене. Имат успокояващ ефект и хидратират в дълбочина.

Бадемовото масло има хипоалергенен ефект, който успокоява раздразнената кожа и намалява зачервяването. Сухотата в кожата също се намалява, а заедно с нея и образуващите се фини гънки и бръчки.

Бадемовото масло е полезно още и при псориазис и екзема.

Снимки: iStock

Коментирай